Times of Suriname

Djokovic overklast Nadal

-

TENNIS - Novak Djokovic won gisteren voor de zevende keer het Australian Open. De 31jarige Serviër was in de finale veel te sterk voor Rafael Nadal. Hij won de eenzijdige eindstrijd na ruim twee uur in drie sets: 6-3, 6-2 en 6-3. Djokovic pakte daarmee de vijftiende Grand Slam-titel uit zijn loopbaan. Met zeven titels in Melbourne gaat hij Roger Federer (6) voorbij en hij is bij de mannen nu alleen recordhoud­er.

De Serviër won vorig jaar ook Wimbledon en het US Open, waardoor hij nu bij drie van de vier Grand Slam-toernooien titelhoude­r is. Door zijn zege verstevigt Djokovic ook zijn nummer één-positie op de wereldrang­lijst. Vorig jaar ging de Serviër al in de kwartfinal­es onderuit, waardoor hij er nu ruim duizend punten bij krijgt. De 32-jarige Nadal blijft de nummer twee op ruime achterstan­d. Het was de eerste keer dat Nadal er niet in slaagde een set te winnen in een Grand Slamfinale. Bij de vorige ontmoeting tussen Nadal en Djokovic in de finale van het Australian Open in 2012 had Djokovic er nog vijf lange sets voor nodig om zijn rivaal te verslaan.

De eerste twee games bleken een voorbode voor de rest van de partij. Djokovic won eenvoudig zijn servicegam­e, maar Nadal had veel moeite in de rally’s en moest direct een break toestaan. Die voorsprong gaf Djokovic niet meer uit handen, waardoor hij Nadal zijn eerste setverlies van dit toernooi bezorgde. De Serviër domineerde vanaf de baseline en gaf Nadal geen kans tijdens zijn opslagbeur­ten. In de openingsse­t verloor Djokovic slechts één punt tijdens zijn servicegam­es.

Ook in het vervolg van de partij kon Nadal zijn tegenstand­er nauwelijks pijn doen. De Spanjaard kon bijblijven tot 2-2 in de tweede set, maar leverde toen twee servicegam­es achter elkaar in, waardoor Djokovic de set pakte met 6-2. Na opnieuw een break voor de Serviër had Nadal een kleine opleving en hij kreeg zijn eerste breakpunt, maar daar bleef het bij voor de Mallorcaan. Djokovic behield zijn hoge niveau en benutte na twee uur en zes minuten spelen zijn tweede wedstrijdp­unt. (Nusport)

 ??  ?? Novak Djokovic, de 31-jarige Serviër, wint voor de zevende keer het Australian Open. (Foto: ESPN)
Novak Djokovic, de 31-jarige Serviër, wint voor de zevende keer het Australian Open. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname