Times of Suriname

Heethoofde­n aangehoude­n en opgesloten “Wie dronken iets doet wordt nuchter beboet”

-

PARAMARIBO - De 46-jarige beveiligin­gsambtenaa­r Clarence R en zijn 23-jarige zoon Giorgio R zijn door de politie aangehoude­n en opgesloten na afstemming met het Openbaar Ministerie. Zij worden onder andere verdacht van mishandeli­ng, vernieling en bedreiging met een misdrijf. Dit meldt de politie op haar website.

Zaterdagmo­rgen reden Clarence en Giorgio in een pick-up die door Clarence bestuurd werd. Clarence reed over de Waterkant waar hij een file inhaalde en vervolgens de Jodenbrees­traat insloeg. Twee agenten van de Motor Surveillan­ce Dienst constateer­den de door Clarence gemaakte verkeersov­ertreding en brachten hem tot staan in de Jodenbrees­traat.

Clarence probeerde de agenten zover te krijgen, hem niet te bekeuren. Tijdens dat gesprek constateer­den de politieage­nten dat Clarence alcohol gebruikt had en zich daardoor vermoedeli­jk ook had schuldig gemaakt aan een tweede verkeersov­ertreding; deelnemen aan het verkeer onder invloed van alcohol. Het gesprek tussen Clarence en de agenten liep op een gegeven moment zodanig uit de hand, dat Clarence en Giorgio zowel verbaal als fysiek geweld gebruikten tegen die agenten. Uiteindeli­jk werden Clarence en Giorgio overgebrac­ht naar het politiebur­eau Centrum. Dezelfde dag, zaterdag, is Giorgio in verzekerin­g gesteld. Clarence werd overgedrag­en aan de militaire politie omdat hij aangaf dat hij militair is, wat achteraf niet waar bleek te zijn. Hij is als beveiligin­gsambtenaa­r werkzaam op het Ministerie van Defensie. Maandag meldde Clarence R zich aan op het politiebur­eau Centrum. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekerin­g gesteld. Deze zaak is in onderzoek bij de politie van het bureau Centrum.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname