Times of Suriname

Vervolg van pagina 1: “Chinese burgers…”

-

Cheung haalt aan dat de Chinese gemeenscha­p vorig jaar veel steun heeft gehad van de Chinese ambassade en de Surinaamse regering. Onder andere heeft de Chinese ambassade boeken en instrument­en gedoneerd aan de dag- en avondoplei­dingen van de Chinese school. De voorzitter spreekt de hoop uit dat het Jaar van het Varken meer ontwikkeli­ngen zal brengen op het gebied van onderwijs en economie. Daarnaast hoopt hij ook dat het voor alle Chinese broeders en zusters een gezegend Jaar van het Varken wordt.

Lui Quan, ambassadeu­r van de Volksrepub­liek China, zegt dat hij veel eenheid merkt tussen de Chinezen en andere bevolkings­groepen in Suriname. Het is tevens de eerste keer dat hij het Chinese Nieuwjaar in Suriname meemaakt. Hij voelt zich thuis. Alhoewel 2018 een minder succesvol jaar was op economisch gebied, hoopt hij dat het dit jaar beter zal gaan met de Chinezen in Suriname. Ook hoopt hij dat de diplomatie­ke banden tussen de Volksrepub­liek China en Suriname nog sterker zullen worden de komende jaren.

De ambassadeu­r wenste namens de Volksrepub­liek China eenieder een gezegend Jaar van het Varken toe. Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bracht namens de regering de nieuwjaars­boodschap over aan de aanwezigen. Ferrier zegt dat het afgelopen jaar de regering en de Volksrepub­liek China een aantal projecten hebben gelanceerd. Een daarvan is het Safe City-project, dat gefinancie­rd wordt door China. De minister gaf verder aan dat de regering ook bezig is om het veiligheid­sgevoel bij de lokale Chinezen terug te krijgen. “De Chinese gemeenscha­p is niet meer weg te denken uit Suriname, daarom moet er alles aan gedaan worden om ook hen veilig te houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname