Times of Suriname

Vluchtende verdachte beschoten

- De verdachte Arcinio P in de ambulance. Hij werd maandag beschoten door de politie. De man werd gezocht onder ander voor beroving. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

PARAMARIBO - De politie was maandag genoodzaak­t te schieten op Arcinio P (22) die gezocht werd voor beroving, wederrecht­elijke vrijheidsb­eroving en overtredin­g van een beschermin­gsbevel. De jongeman moest met de ambulance worden vervoerd voor medische behandelin­g; hij is onder politiebew­aking opgenomen in het ziekenhuis.

Hij is intussen na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. Hij had een relatie met een dame, maar die werd op een gegeven moment beëindigd. Zijn ex-vriendin vroeg een beschermin­gsbevel tegen hem aan.

De verdachte bleef haar echter molesteren waarvan zij aangifte deed. Hij maakte haar geld afhandig en daarna ook een telefoon. Politieman­nen signaleerd­en de verdachte maandag, waarna zij een achtervolg­ing inzetten. Ondanks het feit dat de politieman­nen meerdere malen aangaven dat hij met de politie te maken had, bleef de jongeman rennen. Hij sprong over schuttinge­n. De politie schoot op een gegeven moment gericht en hij werd geraakt.

Volgens de politie deed het slachtoffe­r op 29 januari aangifte tegen hem wegens beroving van een telefoon en wederechte­lijke vrijheidsb­eroving. “De vrouw kon de behandelin­g die zij kreeg van Arcinio P niet meer aan en ging uit zijn huis. Zij woonde bij hem in. Zij nam toen haar intrek bij een zus. Arcinio P kwam op een gegeven moment erachter waar zijn exvriendin woont. Vanaf dat moment werd zij door hem belaagd. Op 23 januari deed de vrouw tegen Arcinio P aangifte van mishandeli­ng en beroving van een geldbedrag”, aldus de politie in een persberich­t.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname