Times of Suriname

Wethouder Rotterdam weg om oude vastgoedde­al

-

ROTTERDAM - De Rotterdams­e wethouder Adriaan Visser (D66) heeft zijn ontslag ingediend. Hij stapt op na een kritisch rapport van de Rekenkamer over zijn rol als topambtena­ar van de gemeente Rotterdam bij een oude omstreden vastgoedde­al over de ontwikkeli­ng van het zogeheten Schiekadeb­lok, vlakbij het centraal station. Hoewel hij politiek niet verantwoor­delijk is, heeft Visser toch besloten de eer aan zichzelf te houden. “De berichtgev­ing over het Schieblok is mij niet in de koude kleren gaan zitten”, schreef Visser aan de gemeentera­ad, waar hij nog wel voldoende steun had. “Met pijn in mijn hart ben ik zelf tot de slotsom gekomen dat ik voor mezelf geen mogelijkhe­id meer zie om de stad Rotterdam als wethouder te dienen.” Volgens de Rekenkamer was de 52 miljoen euro die Rotterdam op tafel legde voor het Schiekadeb­lok, dat moest transforme­ren tot een zakenwijk, veel te veel.

In zijn brief schrijft Visser dat hij geprobeerd heeft de beeldvormi­ng na het rapport bij te sturen. “Ik heb daarbij gehandeld in een emotionele opwelling wat onverstand­ig was en dat had ik dan ook niet moeten doen.” Volgens RTV Rijnmond heeft Visser geheime stukken over de deal uit 2009 laten uitlekken om zo aan te tonen dat het bedrag van 52 miljoen wel degelijk realistisc­h was.

Visser was de meest ervaren wethouder van Rotterdam. Hij was onder meer belast met ingewikkel­de dossiers als de verkoop van Eneco en de bouw van de nieuwe Kuip. Zijn dossierken­nis was groot. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname