Times of Suriname

Zverev meldt zich af voor ABN AMRO World Tennis Tournament

-

TENNIS - Alexander Zverev doet dit jaar niet mee aan het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. De Duitse nummer drie van de wereld heeft zich gisteren afgemeld wegens een enkelbless­ure.

Zverev kampt al enige tijd met pijn aan het gewricht, waardoor er al een groot vraagteken achter zijn naam stond voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. “Alexander had in aanloop naar de Australian Open al problemen met zijn enkel en tijdens de Davis Cup is deze blessure teruggekee­rd. Om die reden kan hij niet in actie komen in Ahoy”, zegt toernooidi­recteur Richard Krajicek.

Zverev zette onlangs de grootste prestatie uit zijn loopbaan neer. Hij won aan het einde van vorig seizoen de ATP Finals na een fraaie zege in de finale op Novak Djokovic.

Het pas 21-jarige supertalen­t kende echter vorige maand een teleurstel­len het Australian Open. Hij werd al in de vierde ronde uitgeschak­eld na een nederlaag tegen Milos Raonic.

Zverev wordt bij het ABN AMRO World Tennis Tournament vervangen door Matthew Ebden. De Brit is terug te vinden op de 45e plaats op de wereldrang­lijst. Het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 9 tot en met 17 februari. De winnaar van vorig jaar, Roger Federer, is er dit jaar niet bij. De Zwitser geeft de voorkeur aan een rustperiod­e. (NS)

 ??  ?? Alexander Zverev doet vanwege een enkelbless­ure niet mee aan het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. (Foto: Nusport)
Alexander Zverev doet vanwege een enkelbless­ure niet mee aan het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname