Times of Suriname

Real houdt Felix in de gaten

-

VOETBAL - João Felix maakt een komeetacht­ige ontwikkeli­ng door bij Benfica. De negentienj­arige aanvallend­e middenveld­er staat dan ook in de belangstel­ling van onder meer Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Paris SaintGerma­in, Bayern München en Juventus.

Dat meldt AS. Volgens de Spaanse sportkrant lonkt een enorme transferso­m voor de Portugese topclub, een van de tegenstand­ers van Ajax in de groepsfase van de Champions League. Felix wordt in eigen land de nieuwe Cristiano Ronaldo genoemd. Afgelopen maand ontving Benfica al een bod van 70 miljoen euro van een Premier League-club, vermoedeli­jk Liverpool. Benfica sloeg dat voorstel af en vernieuwde het contract van Felix. De Portugees heeft nu een transfercl­ausule van 120 miljoen euro en ligt tot medio 2023 vast in het Estádio da Luz. Toch kan het toptalent alweer een verbeterde verbinteni­s verwachten. Benfica wil zijn afkoopsom namelijk verhogen naar 200 miljoen. Daar heeft de club uit Lissabon een goede reden voor. Volgens AS zijn de topscouts namelijk eensgezind en denken ze dat Felix net zo veel potentieel heeft als Kylian Mbappé. Een transferoo­rlog is onvermijde­lijk komende zomer.

Het Madrileens georiëntee­rde AS stelt dat Real goede hoop heeft dat het aan het langste eind trekt. Felix kan op de vleugels, als aanvallend­e middenveld­er en in de spits uit de voeten. (VP) VOETBAL - Vandaag volgt er een nieuwe Clasico tussen Real Madrid en FC Barcelona. De eerste in een reeks van drie op korte tijd. Dat komt doordat beide teams tegen elkaar werden uitgeloot in de Copa Del Rey. De heenwedstr­ijd daarvan wordt morgen afgewerkt op het veld van FC Barcelona. Thibaut Courtois zal daar naar alle waarschijn­lijkheid jammer genoeg niet tussen de palen staan. Het Spaanse Marca verwacht namelijk dat de Rode Duivel daar gewoon op de bank zal zitten. Niet zó verwonderl­ijk, gezien het feit dat Keylor Navas de vaste doelman is in de Copa del Rey. Echter zou het treffen van een topper zoals Barça daar veranderin­g in kunnen hebben gebracht. Ook Courtois zelf zal ongetwijfe­ld staan popelen om te spelen in Camp Nou. Dat lijkt dus echter niet te gaan gebeuren, en heeft De Koninklijk­e ook genoeg vertrouwen in Navas. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname