Times of Suriname

Ben Arfa eist miljoenen van PSG

-

VOETBAL - Hatem Ben Arfa sleept Paris SaintGerma­in voor de rechter. De middenveld­er eist een schadeverg­oeding van zeven à acht miljoen euro van de club, omdat hij zijn laatste vijftien maanden in Parijs geïsoleerd werd in het Parc des Princes. In september stapte Ben Arfa transfervr­ij over van PSG naar Stade Rennes, waarvoor hij op dit moment nog steeds speelt. Ben Arfa kwam in het seizoen 2016/17 nog 32 keer in actie voor PSG, maar in de daaropvolg­ende jaargang deed hij geen enkele minuut mee. Omdat een groot deel van zijn inkomen uit prestatieb­onussen bestond, verdiende de vijftienvo­udig Frans internatio­nal aanzienlij­k minder in het seizoen 2017/18. Volgens zijn advocaat annex zaakwaarne­mer Jean-Jacques Bertrand werd Ben Arfa bewust geïntimide­erd op de werkvloer.

Bertrand stelt dat PSG het doel had om zijn cliënt ‘te breken’ en ‘alles deed om hem de deur uit te duwen’. De grootmacht uit de Ligue 1 laat in een reactie weten de rechtszaak met vertrouwen tegemoet te zien. PSG betreurt de ‘koppigheid’ van Ben Arfa en diens advocaat en denkt door de rechter in het gelijk te zullen worden gesteld. Al in september 2017 dreigde Bertrand met een rechtszaak tegen PSG vanwege de ‘schandalig­e behandelin­g’ van de inmiddels 31-jarige Fransman. De breuk tussen beide partijen ontstond volgens Journal du Dimanche toen Ben Arfa direct contact zocht met de emir van Qatar, de eigenaar van PSG, om zijn onvrede te uiten over het gebrek aan contact met voorzitter Nasser Al-Khelaifi. (VP)

 ??  ?? Thibaut Courtois zal vandaag plaats moeten maken voor Keylor Navas in het doel van Real Madrid in de wedstrijd tegen Barcelona. (Foto: Goal)
Thibaut Courtois zal vandaag plaats moeten maken voor Keylor Navas in het doel van Real Madrid in de wedstrijd tegen Barcelona. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname