Times of Suriname

Pokigron geeft ruime voorsprong uit handen

-

VOETBAL - Pokigron gaf zondag in de reguliere competitie van de Wanica Sport Organisati­e een ruime 3-1 voorsprong uit handen tegen TBL. Het duel eindigde uiteindeli­jk 3-3 gelijk.

TBL begon goed aan de wedstrijd en nam al in de twaalfde minuut de leiding via Davinio Kenti: 1-0. Pokigron kwam langzaam maar zeker in het spel en keerde binnen tien minuten de achterstan­d om in een voorsprong. In de 20ste minuut maakte Fabian Jeroe de 1-1 en in de 30ste minuut zorgde Erno With voor de 2-1. Met deze score gingen de teams rusten. Pokigron begon goed aan de tweede helft en binnen enkele minuten na rust maakte With er 3-1 van. Hierna begon Pokigron nonchalant te spelen, waardoor TBL de kans kreeg om in het spel te komen. Fabiano Jozefzoon verkleinde in de 62ste minuut de achterstan­d naar 3-2 en enkele minuten later tekende Denny Bakatia aan voor de 3-3. Hierna kwam er geen veranderin­g meer in de score.

Het duel tussen SVH en Toerano werd met nog vijftien minuten te gaan stopgezet door de arbiter, vanwege onsportief gedrag van de spelers van beide teams. Miquel Dap en Valentino de Switt van SVH kregen de rode kaart evenals Giani Biaka, Jonathan Plein en Saverio Pengel van Toerano. De tussenstan­d was 1-0 in het voordeel van Toerano. De bond moet nog een beslissing nemen over de resterende vijftien minuten.