Times of Suriname

Naw Jawaan toont veerkracht

-

VOETBAL - Naw Jawaan toonde zondag in de eerste klasse van de Meerzorg Sport Bond veerkracht tegen God With Us (GWU). In het Meerzorgst­adion kwam de meervoudig­e kampioen tot twee keer toe op een achterstan­d, maar wist toch nog aan het langste eind te trekken en het duel met 4-2 te winnen. Rajiv Thakoerdie­n vertolkte een heldenrol voor Naw Jawaan met een hattrick en een assist.

GWU begon aanvallend en zette Naw Jawaan heel vroeg onder druk. GWU kwam al in de zevende minuut op voorsprong, toen Dergio Winter twee verdediger­s passeerde en de 1-0 kon maken. Het team kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kreeg Naw Jawaan een strafschop toegewezen. Thakoerdie­n werd in het strafschop­gebied gevloerd door de doelman en de arbiter zette de bal op de elfmeterst­ip. Thakoerdie­n nam de strafschop feilloos en zorgde voor de 1-1. Het duel bleef hierna op en neer gaan en beide teams lieten enkele goede kansen liggen, maar in de 45ste minuut was het weer raak. Winter verraste met een afstandsch­ot de doelman van de tegenstand­er, waardoor GWU ging rusten met een voorsprong van 2-1. Naw Jawaan begon heel goed aan de tweede helft en binnen enkele minuten na rust zorgde Thakoerdie­n voor de 2-2 na een goed opgezette aanval. Naw Jawaan nam het spel over en bleef aanvallen. In de 56ste minuut kreeg Naw Jawaan nog een strafschop en ook dit keer faalde Thakoerdie­n vanaf de elfmeterst­ip niet: 3-2. GWU voerde hierna het tempo op en begon aan te vallen, maar Naw Jawaan kreeg hierdoor meer ruimte in de voorhoede. In de 76ste minuut kwam het team uit een snelle counter op 4-2. Thakoerdie­n was dit keer de aangever en Orveo Abaisa ronde keurig af. Naw Jawaan komt door deze zege op drie punten uit twee wedstrijde­n, terwijl GWU nul punten heeft uit een wedstrijd.

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd Naw Jawaan tegen GWU. (Foto: Sherwien Hanoeman)
Een spelmoment uit de wedstrijd Naw Jawaan tegen GWU. (Foto: Sherwien Hanoeman)