Times of Suriname

Kromosadja­h bezorgt Erowarte de zege

-

VOETBAL - Roche Kromosadja­h heeft zondag met een hattrick Erowarte de zege bezorgd op RSC, in de reguliere competitie van de Albina Sport Bond. Bij de rust waren de teams in evenwicht: 2-2, maar in de tweede helft nam Kromosadja­h zijn team op sleeptouw en bezorgde het een 5-3 zege. RSC begon sterk aan het duel en domineerde het spel in de beginfase. In de achttiende minuut kwam RSC verdiend op 1-0 via Marcel Apike. Het bleef de wedstrijd beheersen en enkele minuten later verdubbeld­e Melliano Abeya de score: 2-0. Erowarte voerde hierna het tempo op en begon aan te vallen. In de 35ste minuut maakte Robertino Brando de 2-1 en vlak voor rust schoot Derryl Brando de 2-2 binnen. In de beginfase van de tweede helft speelden beide teams voorzichti­g, maar halverwege deze helft sloeg Kromosadja­h toe. In de 62ste minuut zorgde hij voor de 3-2. Deze score bleef lang op het scorebord staan en pas in de slotminute­n kwam er veranderin­g. In de 79ste minuut maakte Kromosadja­h de 4-2 en enkele minuten later maakte hij zijn hattrick compleet: 5-2. In de laatste minuten schoot Abeya nog de 5-3 binnen, maar verder kwam RSC niet.

In het weekeinde wordt de competitie voortgezet en er staan vier wedstrijde­n op schema. Zaterdag speelt Jong Compleet tegen Real Bergie en RSC is de tegenstand­er van Jong Sportivo. Zondag neemt Blessie het op tegen Tapoekoe en Marijkedor­p treft Compleet.