Times of Suriname

Feyenoord wil Advocaat snel presentere­n

-

VOETBAL - Dick Advocaat lijkt zo goed als zeker de nieuwe trainer van Feyenoord te worden. De Rotterdamm­ers hopen de ervaren Hagenaar naar verluidt deze week al vast te leggen als opvolger van Giovanni van Bronckhors­t, die na dit seizoen vertrekt.

Volgens VI en het AD ziet Feyenoord de 71-jarige Advocaat als de enige kandidaat voor de trainerspo­sitie en hoeft de huidige coach van FC Utrecht alleen nog zijn ‘jawoord’ te geven. Advocaat kan een contract voor één seizoen tekenen in De Kuip. Dirk Kuijt zal bovendien een rol in de technische staf krijgen.

Advocaat wil in gesprek met RTV Rijnmond niet ingaan op de berichtgev­ing. “Het heeft weinig zin om daar antwoord op te geven. Ik ben nu in dienst van FC Utrecht en ga niet over iets anders praten. Ik bevestig het niet en ik ontken het niet. Met alle respect, maar ik hoef daar op dit moment geen verantwoor­ding over af te leggen.”

Van Bronckhors­t maakte op 24 januari bekend na dit seizoen te stoppen bij Feyenoord, waarna Advocaat al snel in verband werd gebracht met de Rotterdamm­ers. Hij werkte in 2016 ook al tijdelijk bij de huidige nummer drie van de Eredivisie als adviseur van Van Bronckhors­t, wiens positie op dat moment onder druk stond na een reeks teleurstel­lende resultaten.

Op dit moment is Advocaat nog trainer van FC Utrecht, waar hij halverwege september de taken overnam van de ontslagen Jean-Paul de Jong. Begin vorige maand maakte de voormalige bondscoach van Oranje, de Verenigde Arabische Emiraten, ZuidKorea, België, Rusland en Servië bekend na dit seizoen te stoppen bij Utrecht. (NS)

 ??  ?? Arjen Robben traint al weer een tijdje mee bij Bayern München, maar voor een rentree is het nog altijd te vroeg. (Foto: Nusport)
Arjen Robben traint al weer een tijdje mee bij Bayern München, maar voor een rentree is het nog altijd te vroeg. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname