Times of Suriname

Onderzoeke­rs vliegtuig Sala vastberade­n om wrak te bergen

-

VOETBAL - De autoriteit­en die de verdwijnin­g van het vliegtuig met Emiliano Sala onderzoeke­n doen er alles aan om te achterhale­n wat er is gebeurd.

Dat benadrukt scheepswra­kjager David Mearns in gesprek met L’Équipe. “Het is een delicate operatie, maar wel eentje die goed haalbaar is. We hebben wel eens vliegtuige­n uit veel dieper water gehaald.” De AAIB (Air Accidents Investigat­ion Branch) meldde zondag dat op de bodem van Het Kanaal het toestel is gevonden waarmee Emiliano Sala op weg was naar Cardiff. Het wrak ligt op 67 meter diepte. Volgens Mearns heeft de AAIB een duidelijke missie: “De oorzaak van het ongeval achterhale­n.” Of het lichaam dat in het wrak is gevonden van Sala is of van de piloot, is nog niet bekend. “Als het vliegtuig boven land was neergestor­t, dan had de AAIB het opgespoord en ergens opgeslagen om vervolgens onderzoek te doen. Dan hadden ze de lichamen ook moeten bergen.”

“Wat is het verschil tussen een vliegtuig in het water en een vliegtuig op het land? Het toestel in het water kost meer geld”, aldus Mearns. “Voor mij heeft het geen zin om het vliegtuig te vinden, wat aanwijzing­en kan geven over de oorzaak, en vervolgens op te geven. Nu er geen hoop meer is om de inzittende­n levend te vinden, is er tijd nodig.” “Veel mensen hebben donaties gedaan, sommigen wel 5.000 euro. We vinden het daarom noodzakeli­jk om in alle transparan­tie te achterhale­n wat er is gebeurd.” Emiliano Sala was op 21 januari op weg naar Cardiff City om zijn transfer naar de Premier League-club af te ronden. Nantes en Cardiff City herdachten de 28-jarige Argentijn op indrukwekk­ende wijze bij hun meest recente wedstrijde­n.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname