Times of Suriname

Valverde houdt Clásico-deur voor Messi open

-

VOETBAL - Lionel Messi is nog niet afgeschrev­en voor El Clásico van vandaag. Barcelona-trainer Ernesto Valverde wacht met een beslissing.

Messi kwam zaterdag niet ongeschond­en uit strijd met Valencia (2-2). De Argentijn hield een dijbeenble­ssure over aan het duel in Camp Nou. Barcelona leefde daardoor met de midweekse confrontat­ie met Real Madrid in het vooruitzic­ht tussen hoop en vrees.

Valverde kon een dag voor de halve finale tegen Real Madrid in de strijd om de Copa del Rey geen uitsluitse­l geven over de inzetbaarh­eid van Messi. “Ik heb hem nog niet gezien. Ik kan geen antwoord geven op de vragen, omdat er nog een training op het programma staat. We zullen daarna kijken hoe hij ervoor staat en dan een besluit nemen.”

De aanvaller zelf speelt een rol in die beslissing, zo betoogde Valverde. “Ongeacht de resultaten van de testen, het belangrijk­ste is dat de speler zelf aangeeft er klaar voor te zijn. Als hij zegt dat hij oké is, dan ga je praten met de medische staf. En daarna neem je een besluit, waarbij je alle voors en tegens tegen elkaar wegstreept.”

De trainer is voorzichti­g met Messi. “Ik houd er niet van risico’s te nemen met nog zoveel wedstrijde­n voor de boeg. Als woensdag de laatste dag van het seizoen was geweest, dan zou het iets anders zijn. Met het risico van een blessure spelen spelers met de handrem erop. En wedstrijde­n als die van woensdag kan je niet met de handrem erop spelen.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname