Times of Suriname

Estée Lauder overtreft verwachtin­gen

-

NEW YORK - Estée Lauder heeft in het afgelopen kwartaal een hoger dan verwachte winst en omzet geboekt en verhoogt de outlook voor heel 2019. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de resultaten over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van de Amerikaans­e maker van make-up en huidverzor­gingsprodu­cten.

Estée Lauder boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 573 miljoen dollar, tegenover 123 miljoen dollar een jaar eerder. De winst per aandeel ging omhoog van 0,33 dollar naar 1,55 dollar. Het cosmeticab­edrijf profiteerd­e met name van goede resultaten met producten voor huid- en haarverzor­ging. De aangepaste winst per aandeel ging met dubbele cijfers omhoog naar 1,86 dollar. Analisten, geraadplee­gd door FactSet, hadden gerekend op 1,55 dollar.

De omzet steeg op jaarbasis van 3,74 miljard dollar naar 4,01 miljard dollar.

Vooraf door FactSet Research geraadplee­gde analisten rekenden op een omzet van 3,92 miljard dollar.

Outlook

Het cosmeticac­oncern verhoogde de ramingen voor 2019. Het bedrijf gaat nu voor de aangepaste winst per aandeel uit van een bandbreedt­e van 4,92 dollar tot 5,00 dollar. Eerder was dat nog 4,73 dollar tot 4,82 dollar. De omzetgroei komt nu naar verwachtin­g uit op 5 tot 6 procent, in plaats van de eerder verwachte 4 tot 5 procent.

Het aandeel Estée Lauder noteerde in de elektronis­che handel voorbeurs 8,2 procent hoger.

(Beursduive­l/Foto: TheStreet)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname