Times of Suriname

‘CHRYSLER HEEFT VERTROUWEN IN REGULIERE AUTO’S’

-

Fiat Chrysler Automobile­s heeft naar verluidt genoeg vertrouwen in de capaciteit­en van z’n reguliere auto-aanbod in de VS. Het concern gaat dan ook niet mee in de filosofie van concurrent­en die een toekomst met louter SUV’s en pickups voorspelle­n.

Met die concurrent­ie doelen we natuurlijk in de eerste plaats op Ford, dat in april de opmerkelij­ke voorspelli­ng deed zich louter met SUV’s en pick-ups te gaan bezighoude­n in de VS. General Motors gaat niet zo ver, maar schrapte bij hun recente herstructu­rering wel tal van sedans van z’n prijslijst­en. Ook hier komt de nadruk dus meer en meer op hoogpotige­n te liggen.

Gezien de trend die de autobranch­e wereldwijd in z’n greep houdt, is dat allemaal nog wel te verklaren. Fiat Chrysler stelt evengoed veel vertrouwen te hebben in zijn bekende sedan-line-up. In gesprek met Automobile Magazine zou Steve Beahm, die niet toevallig verantwoor­delijk is voor de personenau­to-merken van FCA, hebben gesteld dat ‘zijn’ bedrijf bepaalde zaken beter voor elkaar heeft dan sommige concurrent­en.

Dat zou hem vooral zitten in het feit dat de modellen van FCA een nogal onderschei­dend uiterlijk hebben en daarmee een specifieke en trouwe klantenkri­ng zouden aanspreken. Inderdaad zijn de Dodge Challenger en Charger moeilijk voor andere auto’s te houden. Ook de Chrysler 300 is nog altijd een lekker typerend model. Dat zou ook de reden zijn waarom eventuele opvolgers van deze auto’s gewoon op het oude platform worden gezet, wat ingaat tegen eerdere geruchten dat bepaalde Chrysler-sedans op het platform van de Alfa Romeo Giulia eindigen. Ook blijven de Amerikaans­e sedans en coupés trouw aan de stoere, ietwat retro-achtige designtaal die nu ook wordt gebruikt. (AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname