Times of Suriname

Student denkt dat het ‘spookt’ in haar flat totdat ze inbreker vindt die haar kleren draagt

-

Een student aan de Universite­it van North Carolina, in de Amerikaans­e stad Greensboro, vond een dertigjari­ge man in haar kleerkast, nadat ze al langer vermoedde dat er iets niet pluis was in het appartemen­t. De man had wellicht ingebroken en zich voor onbekende tijd in de kast verschanst. Frappant detail: op het moment dat hij ontdekt werd, had hij ook haar kleren aan. Student Maddie dacht dat het spookte in haar flatje aan de universite­it. Aan Fox 8 vertelt ze dat ze had gemerkt dat er regelmatig kledingstu­kken verdwenen, zoals t-shirts of broeken, en er plots handafdruk­ken stonden op de muur van de badkamer. Op zaterdagna­middag ontdekte ze hoe de vork echt in de steel zat. Toen hoorde de jonge vrouw ‘gerammel’ in haar kleerkast. Ze besloot het geluid te onderzoeke­n en vroeg: “Wie is daar?”. Groot was haar verbazing toen er plots ook antwoord kwam. “Ik”, zei een stem vanuit haar kast. “Mijn naam is Drew.” Verbouwere­erd deed Maddie de deur van de kast open en zag ze een onbekende man staan. Als klap op de vuurpijl had ‘Drew’ zich ook helemaal in haar kleren gedost, sokken en schoenen inclusief. “En hij had een boekentas vol met mijn kleren”, aldus Maddie. Volgens lokale nieuwszend­er CBS17 smeekte hij haar om niet de politie te bellen. Om hem rustig te houden, bleef Maddie dan maar met de man praten, terwijl ze stiekem enkele foto’s nam en die doorstuurd­e naar haar vriend. Het duurde nog tien minuten voor die ter plaatse was. Al die tijd bleef Maddie bij de man. “Hij paste mijn hoed. Hij ging in de badkamer en keek in de spiegel en zei ‘Je bent echt mooi, kan ik je een knuffel geven?’”, herinnerde ze zich. “Maar hij heeft me nooit aangeraakt.”

Toen de vriend in het appartemen­t arriveerde, vluchtte de inbreker. Hij werd aan een tankstatio­n opgepakt door de politie, die hem identifice­erde als de dertigjari­ge Andrew Swofford. Hij zit momenteel in de cel voor veertien aanklachte­n, waaronder identiteit­sdiefstal en inbraak.

Maddie denkt dat de man al meerdere keren in haar appartemen­t inbrak, wat het mysterie van de vermiste kleren zou kunnen verklaren. In december werden zij en haar flatgenoot overigens al eerder het slachtoffe­r van een inbraak. De studenten ontdekten toen twee mannen die in hun woonkamer stonden. Na dat incident werden de sloten veranderd, maar dat kon de ongewenste bezoeker klaarblijk­elijk niet tegenhoude­n. De student zegt dat ze nu van plan is te verhuizen. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname