Times of Suriname

Blue Wing laat romantiek opleven met Valentijn

- Aan de Waterkant siert sinds gisteren een prachtig kunstwerk met de naam ‘Hart van de Liefde’. Het is gedoneerd door Blue Wing Airlines aan de Surinaamse gemeenscha­p. Ondertusse­n heeft een verliefd koppel zijn liefdesslo­tje geplaatst.

PARAMARIBO - Net als in ondermeer Parijs kunnen geliefden nu ook in Paramaribo elkaar hun eeuwige liefde betuigen door het bevestigen van een liefdesslo­t op een monumental­e plek. Zo een plek is dinsdag onthuld aan de Waterkant nabij de Marinetrap. Het gaat om een kunstwerk in de vorm van een hart, geschonken aan de gemeenscha­p door Blue Wing Airlines.

Een liefdesslo­t is een wereldwijd symbool voor eeuwige liefde. Het slot wordt meestal bevestigd aan een brug waarna de sleutel in de rivier wordt gegooid. Waarschijn­lijk is daarom het gedoneerde kunststuk genaamd ‘Hart van de liefde’ zo dicht aan de oever van de Surinameri­vier geplaatst. Gemakkelij­k bereikbaar voor eenieder die graag zijn liefde voor een ander bezegelt. De onthulling van het kunstwerk is verricht door Eric Kuypers, vertegenwo­ordiger van Blue Wing, districtsc­ommissaris Mike Nerkust en minister Stephan Tsang van Handel Industrie en Toerisme. Middels onderteken­ing van een overdracht­document is het object aanvaard en voor onbepaalde tijd in beheer genomen door het districtsc­ommissaria­at Paramaribo­Noordoost.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname