Times of Suriname

Suriname drie artsen rijker

-

PARAMARIBO Sergio Aalstein, Liselotte Bökkers en Shalini Ramautar mogen zich officieel arts noemen. Maandag vond namelijk de beëdiging van de drie afgestudee­rden plaats, welke werd verricht door waarnemend directeur van het Ministerie van Volksgezon­dheid Cleopatra Jessurun. Dit meldt het ministerie in een persberich­t. Alvorens over te gaan tot de plechtighe­den, richtte Jessurun een dankwoord aan zowel de beëdigden als hun familie.

De waarnemend directeur gaf te kennen dat het beroep van arts veel verantwoor­delijkhede­n kent, waarvan zij enkele aanhaalde. Zo moet elke arts 1x24 uur ter beschikkin­g zijn van zijn medemens. “De verantwoor­delijkheid van mensen hun gezondheid en hun leven ligt in de pen die jullie zullen nemen om te schrijven, maar die ligt ook in de benadering van jullie naar onze mensen toe”, aldus Jessurun. Zij gebood de pas beëdigde artsen altijd alert te blijven en te allen tijde te onthouden voor welke verantwoor­delijke taak zij hebben gekozen met dit beroep. Na het doen van de beloften, welke voorgeleze­n werden door de waarnemend directeur, en het onderteken­en van de documenten, was het artsenkorp­s drie artsen rijker. Minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid, die de gebeurteni­s bijwoonde, feliciteer­de de nieuwbakke­n medici en hun familie met het behaalde resultaat. Elias zegt dat hij hoopt van het jaar nog een behoorlijk aantal afgestudee­rde artsen te beëdigen, zowel van het Medisch Wetenschap­pelijk Instituut als die op Cuba zijn afgestudee­rd.

 ??  ?? De drie pas beëdigde afgestudee­rden. Minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid en zijn waarnemend directeur Cleopatra Jessurun.
De drie pas beëdigde afgestudee­rden. Minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid en zijn waarnemend directeur Cleopatra Jessurun.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname