Times of Suriname

Schutsluis Zeedijk Coronie opgeleverd

-

CORONIE De schutsluis van de zeedijk van Coronie, die door MNO Vervat is gebouwd, in opdracht van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicat­ie (OWT&C), is vrijdag opgeleverd.

Districtsc­ommissaris van Coronie, Remi Tarnadi, is ingenomen met de oplevering van de sluis. Volgens de burgervade­r is de gemeenscha­p verheugd hierom. Deze schutsluis was bij het ontwerp van de zeedijk te Coronie niet in de planning meegenomen. Na een verzoek van onder andere de vissers is hiertoe een verzoek gedaan aan de overheid, staat in een persberich­t van OWT&C.

Het ministerie heeft er alles aan gedaan om de schutsluis tot stand te brengen. Door deze schutsluis kunnen onder andere vissersbot­en nu het zoetwaterk­anaal binnen varen en kunnen vissers makkelijke­r hun boten laden en lossen en laten repareren. Volgens Ronny Blufpand van Ingenieurs­bureau Sunecon, die belast was met het ontwerp en de directievo­ering van de zeedijk is het laatste traject van de dijk opgeleverd. Hij zegt verder dat de totale lengte van de zeedijk 14,4 kilometer is. De schutsluis staat centraal van de dijkdelen van het oosten en westen. Blufpand zegt dat deze schutsluis niet in de planning was, maar dat er op verzoek van de overheid werk van is gemaakt om dit voor elkaar te krijgen. De schutsluis wordt nu handmatig bediend, doch op korte termijn zal dit elektronis­ch geschieden. De voorlichti­ngsdienst van het ministerie meldt verder dat de overheid een hydraulisc­he graafmachi­ne met lange giek is aangekocht voor het duurzaam onderhoude­n van de kanalen van het dijktracé.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname