Times of Suriname

Barcelona staat open voor vertrek Rakitic

-

VOETBAL - De komst van Frenkie de Jong bij Barcelona heeft mogelijk verregaand­e gevolgen voor Ivan Rakitic. De Catalanen staan welwillend tegenover een vertrek van de Kroaat, zo meldt SPORT. In de zomer toonde Paris Saint-Germain interesse in Rakitic, maar hij bleef Barcelona trouw.

Na het aantrekken van De Jong zou Rakitic wel eens het kind van de rekening kunnen gaan worden op het middenveld van Barcelona. Voorafgaan­d aan dit seizoen meldde Paris Saint-Germain zich met een monsterbod voor de middenveld­er die op het afgelopen WK zilver pakte met Kroatië. Barcelona stond wel open voor een transfer, maar Rakitic en trainer Erneste Valverde staken hier een stokje voor. De vicewereld­kampioen kon zijn salaris verdubbele­n in de Franse hoofdstad, maar verkoos een langer verblijf in Spanje dus boven een overstap. Hij klopte inmiddels al meermaals aan om zijn contract te verlengen en op te waarderen, maar Barcelona heeft telkens laten weten zeker niet voor een salarisver­hoging te willen gaan. De club bevindt zich in een stevige positie, mede omdat het contract van de spelmaker tot 2021 loopt. Bovendien heeft de club al geanticipe­erd op de toekomst met het aantrekken van De Jong en zou men openstaan voor verkoop. Barcelona zou een bedrag van rond 65 miljoen euro verlangen voor Rakitic.

(VP)

 ??  ?? De komst van Frenkie de Jong bij Barcelona heeft mogelijk verregaand­e gevolgen voor Ivan Rakitic. (Foto: Nusport)
De komst van Frenkie de Jong bij Barcelona heeft mogelijk verregaand­e gevolgen voor Ivan Rakitic. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname