Times of Suriname

Joshua verdedigt drie wereldtite­ls tegen Miller

- LaMarcus Aldridge van San Antonio Spurs wordt nauw in de gaten gehouden door Joakim Noah. (Foto: NBA.com)

BOKSEN - De Britse bokser Anthony Joshua zet drie van zijn wereldtite­ls in het zwaargewic­ht op het spel tegen de Amerikaan Jarrell Miller. Hij verdedigt zijn titel van de bonden WBA, IBF en WBO op 1 juni in het vermaarde Madison Square Garden in New York. Het wordt zijn eerste gevecht op Amerikaans­e bodem. De ongeslagen Joshua verdedigde in september vorig jaar in een volgepakt Wembley-stadion in Londen met succes zijn wereldtite­ls door de Rus Aleksander Povetkin knockout te slaan. Een tweede gevecht in Wembley was in april gepland, maar het kwam niet tot een akkoord met een tegenstand­er. Op aanraden van zijn adviseurs trekt de 29-jarige Joshua nu naar New York om zijn mondiale status te vergroten. Miller bokste niet eerder om een wereldtite­l, maar is op papier een geduchte tegenstand­er. Hij won 20 van zijn 23 gevechten op knock-out en is met recht een zwaargewic­ht. Hij woog ruim 140 kilogram bij zijn laatste duel. (AD) BASKETBAL - De basketball­ers van San Antonio Spurs hebben ternauwern­ood een vijfde nederlaag op rij in de NBA kunnen voorkomen. Met LaMarcus Aldridge en Patty Mills - ieder 22 punten - als topschutte­rs, won de ploeg uit Texas met 108-107 bij Memphis Grizzlies.

San Antonio kwam slechts tot een scoringspe­rcentage van 41,9 procent vanuit het veld, maar was wel redelijk trefzeker als het om driepunter­s gaat: 13 van de 21 pogingen waren raak. Bij een stand van 108-106 in het voordeel van Spurs mocht Jaren Jackson Jr met één seconde op de klok, aanleggen voor twee vrije worpen namens de thuisploeg. Hij miste de eerste, probeerde bij zijn tweede poging bewust niet te scoren om de bal weer in het spel te krijgen maar gooide toen wel raak. Het was meteen einde wedstrijd. De topschutte­r bij Grizzlies was Avery Bradley, die in zijn tweede wedstrijd voor de ploeg tot 33 punten kwam. Bradley kwam over van Los Angeles Clippers. De bij Memphis debuterend­e Jonas Valanciuna­s, overgekome­n van Toronto, was eveneens productief voor zijn nieuwe werkgever: 23 punten.

Overige uitslagen:

Atlanta Hawks-LA Lakers: 117-113, Orlando MagicNew Orleans Pelicans: 118-88, Boston CelticsPhi­ladelphia 76ers: 112-109.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname