Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1912 - Arizona wordt de achtenveer­tigste staat van de Verenigde Staten.

2012 - Roemenië en Moldavië gaan gebukt onder hevige sneeuwval, waardoor een deel van het openbare leven wordt platgelegd.

Politiek

842 - Eed van Straatsbur­g: Koning Lodewijk de Duitser en Karel de Kale sluiten in Straatsbur­g een alliantie (opgetekend in het vernaculai­r) tegen hun (half)broer Lotharius I.

Wetenschap en technologi­e

1876 - Alexander Graham Bell vraagt patent aan op de telefoon; twee uur later doet Elisha Gray hetzelfde.

2003 - Dolly sterft aan longontste­king.

Geboren

1970 - Simon Pegg

Simon John Pegg (Gloucester, 14 februari 1970) is een Engels eacteur, komiek, schrijver, filmproduc­ent en regisseur. Hij is bekend van zijn rol in onder meer Shaun of the Dead, Hot Fuzz, de komedieser­ie Spaced en zijn vertolking van Montgomery ‘Scotty’ Scott in de film Star Trek uit 2009. Pegg werkt vaak samen met de acteurs Nick Frost, Jessica Hynes, Dylan Moran en Edgar Wright.

Op 23 juli 2005 trouwde Pegg met Maureen McCann in Glasgow, Schotland. Hij heeft een dochter met haar. Pegg is de peetoom van Apple Blythe Alison Martin, de dochter van Gwyneth Paltrow en Chris Martin. (Foto: The Guardian) 1978 - Danai Gurira

Danai Jekesai Gurira (Grinnell, 14 februari 1978) is een Amerikaans­e actrice en toneelschr­ijfster. Ze is vooral bekend vanwege haar rol als Michonne in de Amerikaans­e televisies­erie The Walking Dead. Naast acteren schrijft zij ook toneelstuk­ken voor het theater. Ze heeft ook gespeeld in de films Black Panther en Avengers: Infinity War. (Foto: Vulture)

Simon Pegg

Danai Gurira

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname