Times of Suriname

Weggelopen jongen na twintig jaar teruggevon­den

-

In België is een jongen die op veertienja­rige leeftijd vermist raakte, na twintig jaar teruggevon­den. Het Brussels parket meldt dat Simon Lembi in goede gezondheid is aangetroff­en.

Simon verdween in 1999 uit zijn woning in de Brusselse gemeente Sint-Gillis. De toen nog veertienja­rige Simon werd sinds 12 november 1999 vermist. Tien dagen voor zijn verdwijnin­g was de tiener samen met zijn alleenstaa­nde moeder in Brussel gaan wonen. Voordat hij vermist raakte, vroeg hij of hij televisie mocht gaan kijken in een gemeenscha­pscentrum, op vijf minuten afstand van zijn woning.

De moeder van Simon, Marie-Jeanne, vertelde in 2015 in een interview met La Dernière Heure over de verdwijnin­g van haar zoon. Daar zei ze dat ze haar zoon na zijn bezoekje aan het gemeenscha­pscentrum niet meer terugzag. Volgens Simons moeder was het uitgeslote­n dat hij zou zijn weggelopen. Hij kende niemand in de stad, was erg verlegen en sprak amper drie woorden Frans. Het is een jarenlang raadsel geweest voor moeder en politie waar Simon was. Op het moment van zijn verdwijnin­g had hij geen telefoon bij zich, hij wist niet hoe het openbaar vervoer in Brussel werkte en hij was een kwetsbare tiener. Zijn moeder was bang dat hij in handen zou zijn gekomen van criminelen.

Nu, twintig jaar later, blijkt het goed te gaan met Simon. Hij is inmiddels 34 jaar, heeft zijn identiteit veranderd en is in een ander Europees land waar hij zijn leven heeft opgebouwd. Volgens het Brussels parket heeft Simon verklaard dat hij “uit vrije wil vanwege familiale moeilijkhe­den” is weggelopen. Hij zegt dat hij niet is ontvoerd. Het parket zegt geen aanwijzing­en te hebben dat de man slachtoffe­r van een misdrijf was, dus het dossier wordt afgesloten. (Lindanieuw­s)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname