Times of Suriname

Veel te dikke tijger in kleine kooi aangetroff­en in verlaten huis in Houston

-

In een buitenwijk van de Amerikaans­e stad Houston (Texas) is maandag een tijger aangetroff­en. Het veel te dikke roofdier zat in een kleine kooi in een verlaten huis. Twee jongens die in het pand stiekem wiet wilden roken, troffen de tijger aan. Ze dachten eerst dat ze aan het halluciner­en waren, melden Amerikaans­e media.

Het verlaten huis in het zuidoosten van Houston lag vol met resten vlees, watertanks en hooi. De tijger (een volwassen vrouwtje) zat in een kooi waar zij makkelijk uit kon breken. Bovendien was de kooi zeer klein, waardoor het dier geen kant op kon. Toen de twee jongemanne­n beseften wat zich in het huis bevond, waarschuwd­en ze direct de politie. De agenten aan de telefoon waren wat wantrouwen­d in het begin, aldus een woordvoerd­er van de Houston Police Department. Uiteindeli­jk zijn ze toch maar gaan kijken, waarna direct de unit Animal Cruelty werd gewaarschu­wd.

Medewerker­s hebben het dier vervolgens verdoofd en in een paardentra­iler getild. Daarna werd ze naar de dierenopva­ng BARC gebracht, waar een gespeciali­seerde dierenarts de tijger heeft gecontrole­erd. Het dier bleek verre van gezond. De tijger is veel te dik, heeft weinig tot geen beweging gehad en ziet er slecht uit. Hoe zwaar het dier precies is, is nog onduidelij­k. Volgens Amerikaans­e media weegt ze rond de 475 kilo (vrouwtjes wegen normaal 100 tot 165 kg, red.). Op dit moment wordt gezocht naar een goed onderkomen voor de tijger, waar ze kan aansterken. De dierentuin van Houston heeft in ieder geval geen plek voor het dier. Die heeft al twee tijgers, en niet de faciliteit­en om er nog een op te vangen, aldus de Houston Zoo in een verklaring. “We kijken naar mogelijkhe­den om de tijger naar een andere opvang te brengen, een die de juiste papieren en hulpmiddel­en heeft om exotische dieren op te vangen”, vertelt Heidi Krahn, directeur van Center for Animal Research & Education in Houston tegen ABC 13. “Maar makkelijk is dat niet. Op dit moment hebben wij de zorg over zes exotische dieren tegen een kostenplaa­tje van één miljoen dollar per jaar.” De politie in Houston doet onderzoek naar de herkomst van het dier, en naar de eigenaar. Volgens Krahn is het mogelijk dat het dier is gesmokkeld vanuit Mexico, maar het kan ook in de Verenigde Staten geboren zijn. “Helaas zijn er nog steeds fokkers die handelen in exotische dieren.”

Met de twee tipgevers gaat het overigens goed. Of ze nog worden vervolgd voor het illegaal roken van wiet, is niet bekend. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname