Times of Suriname

Personeels­leden Cultuur willen leiding weg

-

PARAMARIBO - Personeels­leden van het directoraa­t Cultuur hebben gisteren tijdens een protestloo­p aangegeven af te willen van de huidige leiding van het directoraa­t. Onder leiding van Ronald Hooghart zijn zij vanuit het gebouw van de Centrale Landsdiena­ren Organisati­es (CLO) gelopen naar het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC). Zij zijn ontvangen door minister Lilien Ferrier; die heeft de mensen toegesprok­en en beloofd dat er gauw een oplossing komt.

De personeels­leden zijn al langer dan twee maanden in actie, omdat zij het niet eens zijn met de houding en werkwijze van directeur Elviera Sandie en onderdirec­teur Harriette Bholasingh-Helstone. Ook zou men ontevreden zijn over beleidsmed­ewerker Vanessa Wong A Tong. Hierover hebben zij brieven gestuurd naar de minister en gisteren wilden zij van Ferrier weten wat zij zal doen in deze kwestie.

Ferrier vond het overbodig dat het personeel naar het ministerie is gekomen.

“Ik ben daarover wel teleurgest­eld, omdat ik niet tegen dyugudyugu kan”, zegt zij. Ze zegt verder begrip te hebben voor de gevoelens van de personeels­leden, maar om zaken goed in orde te maken, is er veel tijd nodig. Volgens Ferrier had zij al een beslissing genomen, “maar ik moet ervoor zorgen dat ik de juiste invulling hieraan geef.”

“Sa mi kisi fu a minister mi mag fristeri unu, tak a ontwikkeli­ng ay go bun. Elvira Sandie en Hariette Bholasingh-Helstone gaan weg”, zegt Hooghart. Er zullen twee nieuwe leidinggev­enden geplaatst worden, maar wanneer weet hij niet. “Er is al een nieuwe directeur op het oog, maar er moet nog een beslissing genomen worden wie de onderdirec­teur wordt.” “Het personeel zal in actie blijven totdat de nieuwe directeur er is”, zegt de voorzitter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname