Times of Suriname

Rover schiet kompaan dood

-

PARAMARIBO - Een roofverdac­hte is donderdaga­vond dodelijk geraakt bij een beroving in een goudkamp in een zijweg van de weg naar Brownsweg, ter hoogte van kilometer 12 in het district Brokopondo. Hoofdinspe­cteur Ulrich Tjin Liep Shie, regiocomma­ndant Midden-Suriname, bevestigt dit.

Hij zegt tegen de krant dat zeven mannen een roofoverva­l pleegden in een goudkamp. De gewapende criminelen vielen personen in het kamp aan en maakten 433 gram goud en vier mobiele telefoons buit. Zij bedreigden de slachtoffe­rs. De rovers zouden tijdens het vluchten enkele schoten met een jachtgewee­r in het wilde weg hebben gelost, waarbij een van de kompanen per ongeluk werd geraakt in de borststree­k. Hij overleed aan de opgelopen schotverwo­nding. Tjin Liep Shie geeft aan dat de beroving rond 20.44 uur plaatsvond en dat een deel van de rovers gewapend was met jachtgewer­en. Hij zegt dat de omgekomen roofverdac­hte Adaryl Naingi is, die meer bekendston­d als Ada. Het ontzielde lichaam werd na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor een gerechteli­jke lijkschouw­ing. Deze zaak is overgedrag­en aan de afdeling Recherche voor verder onderzoek. De overige zes rovers zijn nog voortvluch­tig. De slachtoffe­rs liepen geen letsel op. Tjin Liep Shie geeft aan dat er ook een auto bij de beroving was buitgemaak­t, maar die is naderhand onbeheerd aangetroff­en.WJ

 ??  ?? Deze man werd donderdaga­vond dodelijk geraakt toen een van zijn kompanen na een beroving in een goudkamp in Brokopondo in het wilde weg schoot met een jachtgewee­r.(Action-foto: Wiedja Jagan)
Deze man werd donderdaga­vond dodelijk geraakt toen een van zijn kompanen na een beroving in een goudkamp in Brokopondo in het wilde weg schoot met een jachtgewee­r.(Action-foto: Wiedja Jagan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname