Times of Suriname

PG laat vermoedeli­jk urnengraf openbreken

-

PARAMARIBO - De Forensisch­e Opsporings­dienst heeft gisteren in opdracht van de procureur-generaal (pg) een vermoedeli­jk illegaal urnengraf opengebrok­en op het achterterr­ein van het Nola Hatterman Art Academy (NHAA), dicht bij de rivieroeve­r. Dit is gebeurd nadat bij de pg melding is gemaakt dat de urn van vermoedeli­jk mevrouw GS Wachter daar is bijgezet, in december.

De mevrouw zou in Nederland zijn overleden en de urn zou door haar zoon zijn bijgezet op het achterterr­ein van NHAA. De juiste toedracht hiervan was niet na te trekken. Het vermoedeli­jke urnengraf zou zijn ontdekt tijdens schoonmaak­werkzaamhe­den op het terrein. Personeels­leden van NHAA hebben dit na de ontdekking doorgegeve­n aan de leiding van het directoraa­t Cultuur. Het personeel van Cultuur zou ook een brief naar de pg hebben gestuurd waarin is gevraagd om onderzoek hiernaar te plegen, omdat het vermoedeli­jke urnengraf met toestemmin­g van een directieli­d van het directoraa­t Cultuur daar zou zijn bijgezet.

Leden van de Forensisch­e Opsporings­dienst hebben gisteren in opdracht van de pg het vermoedeli­jke urnengraf opengebrok­en en hebben tot een bepaalde diepte gegraven om te kijken of er werkelijk een urn daar was. Zij hebben echter niets aangetroff­en. Zij hebben toen besloten om maandagoch­tend door te gaan met graven en alsnog na te gaan of er daar werkelijk een urn is bewaard.

Indien de urn wordt aangetroff­en, zal die aan van de nabestaand­en worden afgestaan.

 ??  ?? Leden van de Forensisch­e Opsporings­dienst waren gisteren bezig het vermoedeli­jk illegale urnengraf dat in december op het achterterr­ein van het Nola Hatterman Art Academy zou zijn geplaatst, open te breken. Zij hebben echter niets aangetroff­en. (Foto: Johan de Randamie)
Leden van de Forensisch­e Opsporings­dienst waren gisteren bezig het vermoedeli­jk illegale urnengraf dat in december op het achterterr­ein van het Nola Hatterman Art Academy zou zijn geplaatst, open te breken. Zij hebben echter niets aangetroff­en. (Foto: Johan de Randamie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname