Times of Suriname

“PLO houdt ons gewoon voor de gek”

Bushouder:

-

PARAMARIBO - De krant verneemt van enkele particulie­re bushouders dat de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e (PLO) vermoedeli­jk bezig is om subsidie uit te betalen aan de bushouders als zogenaamde restitutie van de rij- en voertuigen­belasting. De PLO maakte deze week bekend dat zij SRD 875 terug zou betalen aan elke bushouder, die de rij- en voertuigen­belasting heeft betaald. Sommige bushouders vinden echter dat zij gewoon voor de gek worden gehouden door de PLO.

De bushouders moesten voor het krijgen van de restitutie hun kwitantie van de rij- en voertuigen­belasting samen met de geldige trajectver­gunning overleggen aan het PLO-bestuur. Volgens een bushouder die gisteren zijn restitutie is gaan ontvangen, is de zaak heel onduidelij­k, omdat de bushouders eerst de rij- en voertuigen­belasting moesten betalen en daarna in een lange rij moesten komen staan voor de restitutie. De bushouder geeft ook aan dat hij tot nu toe geen subsidie heeft ontvangen en dat hij niet weet waaruit de restitutie betaald wordt. “Wij weten niet waar het geld voor de zogenaamde restitutie vandaan komt. Tot heden hebben wij geen subsidie ontvangen en wij krijgen nu plotseling een bedrag als restitutie voor de rij- en voertuigen­belasting terug. Wie weet is het onze subsidie die als restitutie wordt uitbetaald. Het zal mij echt niet verbazen”, zegt de bushouder.

Een andere bushouder vertelt aan de krant dat hij gisteren in een enorme lange rij kwam te staan. Bushouders die reeds in de rij stonden, gaven aan sinds negen uur ’s morgens in de rij te staan. Op gegeven moment kregen zij doodleuk te horen dat de uitbetalin­g van de restitutie voor de dag zou worden stopgezet, omdat er niet genoeg bussen bij de eindhaltes stonden voor de passagiers.

De bushouder geeft aan dat dit heel lastig is, aangezien hij maandag weer moet komen staan in een rij voor de restitutie. Daarnaast geeft hij aan dat de restitutie slechts eenmalig wordt uitbetaald door de PLO en dat er niet vooraf is vergaderd met de bushouders over waar het geld precies vandaan komt.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname