Times of Suriname

Gerecht bekijkt camerabeel­den diefstal

-

PARAMARIBO - Harry M, Ryan S en Darsy K, die verdacht worden van diefstal van SRD 652.420, USD 4756 en 3877 euro uit een kluis van Fernandes, verschenen gisteren voor rechter Rewita Chatterpal. Er werden camerabeel­den in de rechtszaal bekeken.

Darsy K, die zichzelf op de camerabeel­den herkende, vertelde dat hij samen met twee andere mannen met een auto naar Fernandes ging. Volgens hem wist hij precies waar hij moest zijn, omdat Ryan S hem dat had verteld. Ook was hem verteld waar het geld was bewaard. Hij zegt dat hij Ryan S meldde dat hij wegging. Volgens Ryan S, die beveiligin­gsman van Fernandes was, kwam een wagen met drie mannen naar de plaats. Hij registreer­de de namen van die personen. Volgens hem weet hij niets af van de diefstal. Ryan S beweerde dat hij Darsy K niet in de wagen zag en hij weet niet hoe de man daar kwam. Op de lijst stonden vijf namen, maar Ryan S weet niet wie de overige twee namen vermeldde. Volgens hem zag hij slechts drie mannen in de auto. “Ik word zo zwaar beschuldig­d. Ik stel mij positief op”, zei Ryan S die eerder in aanraking is gekomen met de politie. Darsy K vertelde dat hij met een schroevend­raaier de deur bij Fernandes probeerde open te krijgen. De camera werd onbruikbaa­r gemaakt. Harry M werkte ook als beveiligin­gsman bij Fernandes, maar hij weet niets af van de diefstal.

Op 14 maart wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. De verdachten krijgen juridische bijstand van raadsliede­n Georgette Leter, Benito Pick en Shefani Amirkhan. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname