Times of Suriname

Advocaat vindt late overleggin­g stukken onaanvaard­baar

-

PARAMARIBO De officier van justitie heeft gisteren stukken overgelegd die waren blijven liggen bij de politie in de zaak tegen Ravella H, die verdacht wordt van het doden van haar vriend Shakur Merkus op 7 februari vorig jaar. Zij legde de stukken over, omdat raadsman Raoul Lobo op de vorige zitting aanhaalde dat ontlastend­e verklaring­en niet in het dossier waren. Lobo noemde de late overleggin­g van de stukken onaanvaard­baar.

Lobo haalde reeds aan dat een bebloed mes getoond is aan medeleerli­ngen van Ravella H, maar dat de politie dat niet vastlegde in een proces-verbaal. Aan de medeleerli­ngen werd gevraagd of zij het mes bij de jongedame hebben gezien. Volgens Lobo vroeg de politie ook informatie over het gedrag van zijn cliënt aan de leerlingen. Verder vond er een confrontat­ie plaats tussen Ravella H en de moeder van Shakur H, wat niet in het proces-verbaal werd vastgelegd. De raadsman vindt dat het om ontlastend­e verklaring­en tegen zijn cliënte gaat. Volgens hem zijn deze ontlastend­e zaken buiten het dossier gehouden, terwijl agenten van alle handelinge­n die zij plegen proces-verbaal dienen op te maken. “Het is zeer ernstig dat documenten die ontlastend­e verklaring­en bevatten niet opgenomen zijn in het dossier. Ik hoorde het toevallig.”

De officier zei dat zij eerder niet op de hoogte was van de ontbrekend­e documenten. De rechter vindt dat de documenten wel deel uitmaken van het dossier, maar nu pas zijn toegevoegd. Zij gaf aan dat de documenten wel in het voordeel van de raadsman zijn. Het Openbaar Ministerie mag echter geen gebruikmak­en van de documenten als bewijsmidd­el. De magistraat zei dat de raadsman zelf mag beslissen of hij wel of geen gebruik zal maken van de overgelegd­e documenten.

Op 4 april wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname