Times of Suriname

Indiase ambassadeu­r op bezoek in Saramacca

-

SARAMACCA - De Indiase ambassadeu­r Mahender Singh Kanyal bracht woensdag een bezoek aan het district Saramacca. De ambassadeu­r heeft kennisgema­akt met districtsc­ommissaris Sarwankoem­ar Ramai, de bestuursam­btenaren en enkele notabelen uit het district.

Ramai en de ambassadeu­r hebben van gedachten gewisseld over een aantal zaken van het district. Het bezoek van de ambassadeu­r had verschille­nde doelen. Zo heeft hij de mogelijkhe­den voor diverse trainingen in India aangekaart. De ambassadeu­r moedigde de aanwezigen aan om gebruik te maken van die trainingen. De trainingsd­uur varieert van vier weken tot zes maanden.

Er is ook een bezoek gebracht aan Landbouwen Exportbedr­ijf Gopex Internatio­nal NV, waarvan Gopal Bisnoe directeur is. Dit bedrijf is gevestigd aan de Catharina Sophiastra­at te Calcutta. De delegatie kreeg een uiteenzett­ing van het bedrijf, onder andere achtergron­dinformati­e over de werkwijze en de doelen. De ambassadeu­r en de burgervade­r kregen een presentje van de directeur van Gopex. Vervolgens brachten zij een bezoek aan tomaten- en bananenaan­planten van enkele boeren. De boeren vertelden over de uitdaginge­n van het werk, vooral op het gebied van de waterhuish­ouding.

De rondleidin­g werd afgesloten met een bezoek aan Bhagwat Roepnarain, die gespeciali­seerd is in de traditione­le geneeswijz­e. Hij houdt zich sinds 2003 hiermee bezig. Ook bereidt hij kruidenext­racten. De ambassadeu­r sprak zijn grote bewonderin­g hiervoor uit.

AC

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname