Times of Suriname

Lokaal bestuur en BOG ondernemen actie tegen muskietenp­laag

-

NICKERIE - Nickerie wordt al geruime tijd geteisterd door een muskietenp­laag. De afgelopen dagen is die verergert. Districtsc­ommissaris (dc) Nisha Kurban-Baboe heeft daarom besloten in samenwerki­ng met het Bureau Openbare Gezondheid­sdienst (BOG) dit probleem aan te pakken.

In dat kader zou gisteren een aanvang worden gemaakt met het bespuiten van verschille­nde gebieden. Dit heeft de dc gistermidd­ag meegedeeld aan de pers. Door het BOG zijn twee dagen uitgetrokk­en voor de bespuiting­swerkzaamh­eden. De gebieden die de komende dagen bespoten zullen worden zijn Nieuw Nickerie, de Van Pettenpold­er en het marktterre­in.

Kurban-Baboe merkt op dat vooral ook gelet wordt op de omgevingen waar er scholen gevestigd zijn en het ziekenhuis. De burgermoed­er geeft aan dat de overige ressorten niet vergeten zijn. Na Nieuw Nickerie en omgeving te hebben aangepakt is het de bedoeling dat ook de Oostelijke en Westelijke Polders aan de beurt komen. Hierover moet nog worden afgestemd met het hoofd van het BOG in Nickerie, Reginald Silent. Kurban-Baboe roept de plaatselij­ke gemeenscha­p op voorbereid­ingen te treffen als de spuitwagen bij hen in de buurt komt. Zo wordt gevraagd ramen en deuren open te houden en voer- en waterbakke­n van huisdieren en voedsel goed af te dekken. Ook vraagt zij kinderen en bejaarden binnen te blijven.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname