Times of Suriname

Regering Venezuela sluit scholen en gebouwen wegens grote stroomstor­ing

-

CARACAS - De Venezolaan­se regering heeft gisteren vanwege de grote stroomstor­ing besloten het publieke leven in het land volledig plat te leggen. Zo bleven scholen en kantoren gisteren de hele dag gesloten.

Een groot deel van Venezuela zit sinds donderdaga­vond zonder stroom. De elektricit­eit viel uit tijdens de spits, waardoor grote chaos in het land ontstond.

Het openbaar vervoer staat stil en verkeersli­chten zijn uitgevalle­n. Er wordt gevreesd dat de storing, die is veroorzaak­t doordat de grootste waterkrach­tcentrale van het land is uitgevalle­n, grote gevolgen zal hebben voor ziekenhuiz­en.

Hoewel stroomstor­ingen regelmatig voorkomen in Venezuela, kampte het land niet eerder met zo’n grote stroomstor­ing. President Nicolás Maduro houdt op Twitter de Verenigde Staten verantwoor­delijk. Ook beschuldig­t hij de oppositie van sabotage. Juan Guaidó, de zelfbenoem­de interimpre­sident van het land, grijpt de stroomstor­ing aan om op Twitter kritiek te leveren op Maduro. “Het licht zal terugkeren zodra Maduro uit de macht is gezet”, zei hij. De Amerikaans­e minister van Buitenland­se Zaken Mike Pompeo heeft op Twitter ook van zich laten horen: “Geen eten, geen medicijnen. Nu geen elektricit­eit. Hierna, geen Maduro”.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname