Times of Suriname

AS Roma ontbindt contract Monchi

-

VOETBAL - De wegen van AS Roma en sportief directeur Monchi scheiden per direct. De Italiaanse topclub meldde gistermidd­ag dat het contract van de Spanjaard in overleg is ontbonden. Het vertrek van Monchi komt daags na het ontslag van trainer Eusebio Di Francesco, die op straat werd gezet na de uitschakel­ing in de achtste finales van de Champions League.

Middels een statement spreekt de clubleidin­g zijn dank uit naar het werk dat Monchi sinds 2017 heeft verricht voor de club uit Roma. “We wensen hem het beste bij zijn toekomst in het voetbal”, aldus Guidi Fienga namens Roma. Monchi was zeventien jaar werkzaam voor Sevilla alvorens hij anderhalf jaar geleden tekende bij Roma. De sportief directeur was onder meer verantwoor­delijk voor de komst van Justin Kluivert. “Ik wil president Pallotta, de clubleidin­g, staf, spelers en supporters bedanken. Ik wens Roma veel succes in de toekomst”, aldus Monchi, wiens taken voorlopig worden overgenome­n door Frederic Massara.

Het vertrek van Monchi komt niet geheel uit de lucht vallen. Door de tegenvalle­nde resultaten van Roma werd in Italiaanse media gespeculee­rd over zijn vertrek. Na de nederlaag van Roma tegen Lazio (3-0) en de uitschakel­ing in de Champions League tegen FC Porto moest Di Francesco vertrekken. Sky Italia meldde dat ook Monchi het veld zou ruimen en met de ontbinding van zijn contract is dat gebeurd. Het lijkt erop dat hij niet lang zonder werk zal zitten, want de afgelopen maanden werd hij in verband gebracht met Arsenal. The Gunners zijn op zoek naar een opvolger van Sven Mislintat. Marc Overmars en Monchi waren volgens Engelse media de kandidaten. Nu laatstgeno­emde zonder club zit, ligt de weg naar Londen open. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname