Times of Suriname

Ranieri nieuwe trainer bij AS Roma

-

VOETBAL - Claudio Ranieri volgt Eusebio Di Francesco op als trainer van AS Roma, zo meldde de club gistermidd­ag via de officiële kanalen. De Italiaanse coach heeft zich tot aan het einde van het seizoen aan de nummer vijf van de Serie A verbonden. Di Francesco werd donderdag werd ontslagen na de uitschakel­ing in de achtste finales van de Champions League tegen FC Porto. Ranieri is geen onbekende in Rome, want de ervaren oefenmeest­er stond tussen 2009 en 2011 ook al onder contract bij de club. De 67-jarige Ranieri werd eind vorige maand op straat gezet door Fulham, de club waar hij slechts drie maanden werkzaam was. Door tegenvalle­nde resultaten besloot de Premier League-club vroegtijdi­g afscheid te nemen van de Italiaanse trainer. Ranieri kwam gisteren aan in Rome en onderging vervolgens een medische keuring, zoals gebruikeli­jk is bij de Serie A-club. Daarna zette hij zijn handtekeni­ng onder een contract tot aan het einde van het seizoen. Gistermidd­ag leidde hij zijn eerste training op het trainingsc­omplex van Roma. Maandagavo­nd zit Ranieri voor het eerst op de bank bij Roma tegen Empoli.

“We zijn blij om Ranieri welkom thuis te heten”, vertelt voorzitter James Pallotta. “We willen dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen en ons kwalificer­en voor de Champions League, dus besloten we een trainer te bellen die bekend is met de club en de omgeving en de spelers kan motiveren. Claudio voldoet aan al die eigenschap­pen en gaat deze uitdaging vol enthousias­me aan.” Directeur Francesco Totti vult aan: “Claudio is niet alleen een Roma-fan, die is geboren en getogen in de stad, maar ook een van de meest ervaren trainers in de voetbalwer­eld. We hebben een kundig iemand nodig om ons naar de Champions League te leiden.”

Onder leiding van Di Francesco eindigde AS Roma afgelopen seizoen nog op een derde plaats en bereikte men zelfs de halve finales van de Champions League. De trainer dit seizoen echter onder vuur door tegenvalle­nde resultaten in de competitie. Na de 3-0 nederlaag in de derby tegen rivaal Lazio kwam zijn positie verder onder druk te staan. De 3-1 nederlaag in en tegen Porto was de bekende druppel. Een dag na de nederlaag in Portugal kreeg Di Francesco zijn ontslag. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname