Times of Suriname

Formule 1 wil coureur met snelste ronde waarderen

-

AUTOSPORT - Een week voor het eerste Grand Prixweeken­d van het nieuwe seizoen worden de regels in de Formule 1 mogelijk gewijzigd. De World Motor Sport Council van de FIA heeft een plan goedgekeur­d om een WK-punt toe te kennen aan de coureur die de snelste rondetijd noteert tijdens de race.

Alleen de sportieve commissie van de Formule 1 moet nog over het voorstel stemmen, meldde Autosport gisteren. Als dat positief uitpakt, kunnen de regels voor de Grand Prix van Australië al aangepast worden. De regel is niet helemaal nieuw, want ook in de beginjaren van de Formule 1 (1950 tot en met 1959) leverde de snelste ronde een bonuspunt op. In 1958 werd het kampioensc­hap zelfs hierdoor beslist.

De Brit Mike Hawthorn pakte in dat jaar de wereldtite­l met één punt voorsprong op zijn landgenoot Stirling Moss. Hawthorn had bij twee races meer dan zijn concurrent de snelste ronde. Het extra punt voor de snelste ronde bestaat ook al bij de Formule E voor elektrisch­e auto’s. In de Formule 2 krijgt de coureur met de snelste ronde zelfs twee bonuspunte­n. Dit zijn de nieuwe regels in het komende Formule 1-seizoen Dit zijn de nieuwe regels in het komende Formule 1-seizoen

Max Verstappen reed vorig jaar bij twee Grands Prix de snelste rondetijd: in Monaco en Canada. Mercedes-coureur Valtteri Bottas (zeven) was de coureur met de meeste snelste rondes. Verstappen­s voormalige Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo reed vier keer de snelste rondetijd. Wereldkamp­ioen Lewis Hamilton en zijn concurrent Sebastian Vettel kwamen niet verder dan drie en ook Kimi Räikkönen en Haas-coureur Kevin Magnussen reden een keer de snelste ronde. De eerste race van het jaar wordt volgende week zondag op Albert Park in Melbourne verreden. (Nusport)

 ??  ?? Marouane Fellaini heeft bevestigd dat hij geen interlands meer gaat afwerken voor België.(Foto: GOAL)
Marouane Fellaini heeft bevestigd dat hij geen interlands meer gaat afwerken voor België.(Foto: GOAL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname