Times of Suriname

Theroux: Na Jackson-docu overtuigd van schuld

-

De gezaghebbe­nde Britse documentai­remaker Louis Theroux is na het zien van de omstreden documentai­re Leaving Neverland overtuigd van de schuld van Michael Jackson. In de film vertellen twee mannen hoe de zanger ze jarenlang seksueel misbruikt heeft. Jackson werd meerdere malen aangeklaag­d, maar nooit veroordeel­d wegens gebrek aan bewijs.

“Als je niet kan zien dat Michael Jackson een pedofiel was na het zien van de film van Dan Reed, dan ben je willens en wetens blind. En als je actief protesteer­t tegen de film, dan help je de verhalen van de slachtoffe­rs stil te houden”, schrijft Theroux op Twitter. Theroux maakte veel documentai­res over mensen of groepen met wie de meeste mensen niet snel in contact komen. Hij maakte onder meer films over nazi’s, leden van de Scientolog­y kerk en pedofielen.

De film, die vrijdagavo­nd in Nederland wordt uitgezonde­n door de VPRO, heeft de afgelopen weken voor veel opschuddin­g gezorgd. Een aantal Canadese radiostati­ons en de Nederlands­e regionale omroep NH hebben besloten voorlopig geen platen van Jackson meer te draaien. De VRT geeft in het vervolg ’toelichtin­g’ als platen van The King of Pop worden gedraaid. Fans zijn boos op de film omdat Jackson nooit is veroordeel­d. Zij vinden dat hun idool wordt zwartgemaa­kt terwijl hij zichzelf niet meer kan verdedigen. Fans gaan vrijdag protestere­n bij het Mediapark in Hilversum om hun woede te uiten.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname