Times of Suriname

Parijs in 2020 voor het eerst decor van NBA-wedstrijd

-

BASKETBAL - Parijs is volgend jaar voor het eerst het decor van een NBAwedstri­jd. Op 24 januari nemen Charlotte Hornets en Milwaukee Bucks het tegen elkaar op in de AccorHotel­s Arena.

Een NBA-duel in Europa is geen nieuwighei­d. Sinds 2011 werden negen wedstrijde­n van de Amerikaans­e basketbalc­ompetitie in Europa afgewerkt, maar dat gebeurde louter in Londen. Nu is Parijs aan de beurt, zo heeft de NBA donderdag bekendgema­akt. Vier jaar geleden won Bucks in de O2 Arena in de Britse hoofdstad met 9579 van New York Knicks. Voor Milwaukee wordt het duel met Hornets de eerste wedstrijd ooit in Parijs. Het team uit Charlotte speelde wel al eerder in de Franse hoofdstad, maar dat betrof een wedstrijd tegen Golden State Warriors in de voorbereid­ing.

De AccorHotel­s Arena is een multifunct­ioneel sportstadi­on, dat bij basketbalw­edstrijden plaats biedt aan veertiendu­izend toeschouwe­rs. De verwachtin­g is dat het makkelijk uitverkoch­t raakt. Bij Hornets staan met Tony Parker en Nicolas Batum twee Franse spelers onder contract. Basketball­egende Michael Jordan is voorzitter van de club. “We zijn er trots op dat we de eerste reguliere wedstrijd uit de NBA in Parijs mogen spelen”, zegt Jordan in een eerste reactie. “Ik heb tijdens mijn carrière in voorbereid­ingen weleens in Frankrijk gespeeld. De Franse fans hebben een passie voor de NBA.” (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname