Times of Suriname

Centrale Bank van Suriname: “Continuïte­it Surichange­bank NV niet in het geding”

-

PARAMARIBO De Centrale Bank van Suriname (CBvS) geeft aan op de hoogte te zijn van de wijziginge­n in het management­team bij de Surichange­bank NV. Van deze wijziginge­n is de CBvS in kennisgest­eld door de raad van commissari­ssen en de directie van de bank. In een persberich­t geeft de moederbank aan dat ze de ontwikkeli­ngen nauwletten­d volgt en verwacht dat de bank haar interne problemen binnen korte tijd zal oplossen. Uit diverse rapportage­s is gebleken dat de bank voldoende liquide is, waardoor er geen reden voor ongerusthe­id is.

De Centrale Bank geeft de samenlevin­g de geruststel­ling dat ze haar taken conform de Wet Toezicht Kredietwez­en steeds zal uitoefenen, met name het toezicht op de financiële instelling­en. De continuite­it van de Surichange­bank NV is niet in het geding en de monetaire autoriteit blijft in nauw overleg met de directie en de raad van commissari­ssen.

De Surinaamse Bankiersve­reniging geeft in een persberich­t aan kennis genomen te hebben van de tijdelijke op non-actief stelling van de directeur van Surichange Bank NV, Ajay Surjbalisi­ngh. De vereniging betreurt de impasse die is ontstaan tussen de bestuursor­ganen, die tot deze op non-actiefstel­ling heeft geleid. Surichange Bank NV heeft ondanks het relatief korte bestaan, haar bestaansre­cht op de Surinaamse markt bewezen. De Surinaamse Bankiersve­reniging doet derhalve een beroep op alle betrokken partijen om in het belang van de bank, in onderling overleg en in lijn met principes van goede corporate governance, te komen tot een oplossing van dit conflict. De bankiersve­reniging heeft er vertrouwen in dat Surichange Bank NV in overleg met de Centrale Bank van Suriname, de juiste maatregele­n zal treffen om de kwaliteit van de dienstverl­ening, alsook de duurzaamhe­id van de bank te waarborgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname