Times of Suriname

NPS installeer­t onderafdel­ingen te Latour

-

PARAMARIBO - Sergio Lagadeau en Chenelva ‘Nelly’ Mijnals zijn zaterdag bij acclamatie gekozen tot voorzitter van respectiev­elijk de onderafdel­ing ‘Kwasiba’ en ‘No Span’ van de Nationale Partij Suriname (NPS). Lagadeau is herkozen, terwijl Mijnals voor de eerste keer de uitdaging aangaat. “De verkiezing­en vonden te Latour plaats”, geeft de politieke partij aan in een persberich­t.

“Mi wani tyari en waka ini Latour. Ik wil mij sterk maken, zodat wij samen met u een veranderin­g kunnen brengen.” Mijnals hoopt te kunnen rekenen op ondersteun­ing van het bestuur van afdeling Paramaribo en het hoofdbestu­ur van de NPS bij het mobilisere­n en motiveren van de kiezers in Latour. “Wij moeten uiteindeli­jk de overwinnin­g behalen”, zegt de jonge voorzitter. De herkozen Kwasiba-voorzitter zei dat de NPS ready is om Latour over te nemen. “Un ready fu bos en”, klonk het. Lagadeau zegt dat zijn onderafdel­ing het contact met Latour zal onderhoude­n. “Wij moeten het groene evangelie overbrenge­n, want als wij ressort Latour niet winnen, winnen wij de verkiezing niet.” Afdelingsv­oorzitter van Paramaribo, Ivanildo Plein, wees de pas gekozen besturen erop dat zij de ambassadeu­rs, het gezicht, de oren, neus en mond zijn van de NPS in Latour. “Let op wat de tegenstand­er doet om stemmen te winnen.” Hij waarschuwd­e ook dat het werk van een onderafdel­ing niet vanachter een bureau plaatsvind­t. “Wij zijn als NPS vroeg begonnen met de huis-aan-huisbezoek­en en registrati­e. Wij zijn nu bezig mensen te mobilisere­n en te motiveren. De zetels zijn te halen, maar het is hard werken geblazen, drukte de voorzitter van NPS-Paramaribo de onderafdel­ingsvoorzi­tters op het hart.

Patricia Etnel, die namens het hoofdbestu­ur het woord richtte tot de aanwezigen, zegt dat nu het belangrijk­e werk begint. “De harde strijd is nu pas begonnen.” Zij houdt de bestuursle­den ook een spiegel voor. “Latour winnen is niet makkelijk. In het verleden was NPS sterk in Latour, maar de afgelopen jaren zijn wij steeds achteruitg­egaan. Maar wij zien dat na negen jaren Bouterse geen enkele belofte is nagekomen.” Etnel zegt dat de huidige regering geen gezinsbele­id heeft, met als gevolg geen opvang voor kinderen. Verder laat de huidige regering grote schulden achter “san o hati unu saka!” Etnel: “Onze toekomst is niet duidelijk. Daarom wordt het tijd om weer voor de NPS te kiezen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname