Times of Suriname

Juventus richt zijn pijlen op Umtiti

-

VOETBAL - Juventus richt zich naar verluidt niet meer op de komst van Matthijs de Ligt. De Italiaanse grootmacht werd maandenlan­g in verband gebracht met de verdediger van Ajax, maar het lijkt erop dat de negentienj­arige Oranje-internatio­nal zijn toekomst gaat verbinden aan Barcelona. Juventus wil echter wel een verdediger strikken en richt de pijlen daarom op Samuel Umtiti.

Volgens Rai Sport is Juventus bereid om uit de race om de handtekeni­ng van De Ligt te stappen, ook om een ‘veiling’ aangaande de Nederlande­r te voorkomen. De topclub wil dan wel graag met Barcelona overeenste­mming zien te vinden over Umtiti, die de defensie van la Vecchia Signora van een kwaliteits­impuls moet voorzien.

Directeur spelersbel­eid Marc Overmars heeft al aan Juventus-directeur Fabio Paratici aangegeven dat De Ligt ‘hoogstwaar­schijnlijk’ naar Barcelona gaat verkassen, waardoor de Italianen verder moeten zoeken. Ook vanwege het naderende pensioen van Andrea Barzagli denkt Juventus nu aan de Franse verdediger, die nog tot medio 2023 vastligt bij Barcelona.

Juventus heeft al contact met de Catalaanse topclub inzake een transfer. Barcelona zou weinig weerstand bieden bij een vertrek van de wereldkamp­ioen, aangezien men al veel capabele centrale verdediger­s in huis heeft. Juventus zou naar verluidt ongeveer tachtig miljoen euro moeten bieden als men de volledige medewerkin­g wil van Barcelona. (VP) VOETBAL - Ajax heeft zaterdag geen fout gemaakt in de Eredivisie. Het team van Erik ten Hag won in de eigen Johan Cruijff ArenA met 6-2 van Excelsior. De Amsterdamm­ers verstevige­n zo hun koppositie op de ranglijst. Ajax komt na 30 competitie­wedstrijde­n op 74 punten en heeft een doelsaldo van +78.

Aajx begon goed en KlaasJan Huntelaar bracht Ajax al na tien minuten voetballen aan de leiding. De veteraan werd in de diepte bereikt door Donny van de Beek, waarna hij oog in oog met doelman Alessandro Damen een fraaie stift in huis had: 1-0. Het elftal van Ten Hag wist in de slotfase van de eerste helft verder weg te lopen van Excelsior. Dusan Tadic tekende voor de 2-0 nadat hij de bal met enig fortuin in de voeten had gekregen, alvorens Huntelaar na een voorzet van Ziyech de 3-0 tegen de touwen gleed.

Ajax leek zo met een bijzonder comfortabe­le voorsprong aan de thee te kunnen, maar drie minuten voor rust wist Excelsior toch nog wat terug te doen. Daley Blind ging voorbij aan een voorzet van Siebe Horemans, waarna

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname