Times of Suriname

AS Roma houdt zicht op Champions League-voetbal

-

VOETBAL AS Roma heeft zaterdag geen fout gemaakt in de strijd om Champions League-voetbal. De thuisploeg zette Udinese opzij met 1-0 en blijft zodoende zicht houden op Champions League-voetbal voor volgend seizoen.

De twee ploegen maakten er een weinig enerverend­e eerste helft van, waarin de kansen op de vingers van één hand te tellen waren. Rolando Madragora was al snel gevaarlijk namens de bezoekers, maar zijn schot vanaf de rand van de zestien kon gekeerd worden door Antonio Mirante. De thuisploeg liet zich hierna ook in aanvallend opzicht zien, maar Bryan Cristante en Patrik Schick zagen hun pogingen allebei naast het doel van Juan Musso gaan. De eerste kansen na de onderbreki­ng waren opnieuw voor Udinese, dat via Sebastian De Maio zelfs de paal trof. Roma werd daarna echter sterker en dacht na een uur spelen een penalty mee te krijgen toen Stephan El Shaarawy in de zestien naar de grond ging. Arbiter Marco Di Bello weigerde de bal echter op de stip te leggen en hij zag vervolgens hoe het een paar minuten later alsnog raak was. Nadat Musso in eerste instantie nog een goede redding op een kopbal van Dzeko in huis had, moest de doelman even later toch capitulere­n toen El Shaarawy de Bosniër met een goede steekbal vrij voor het doel zette en Dzeko de bal in de linkerhoek prikte. Udinese blijft door de nederlaag op vier punten van de degradatie­streep steken. (Goal)

??  ?? Hakim Ziyech van Ajax gaat langs een verdediger. (Foto: Nusport)
Hakim Ziyech van Ajax gaat langs een verdediger. (Foto: Nusport)