Times of Suriname

St Pascalis wint na strafschop­pen van HAVO I

-

ZAALVOETBA­L - St Pascalis had gisteren een strafschop­penserie nodig om HAVO I van zich af te schudden, en zich te plaatsen voor de finale bij de meisjes in de scholenzaa­lvoetbalco­mpetitie van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. De wedstrijd eindigde na de reguliere speeltijd 2-2 en in de strafschop­penserie was St Paschalis met 3-2 de betere partij. HAVO I kende een uitstekend­e start en nam al in de tweede minuut de voorsprong via Genelva Flier: 1-0. De meisjes van HAVO I konden echter niet lang genieten van deze voorsprong. Direct in de tegenaanva­l schoot Chaniqua Blokland de 1-1 binnen en in de vierde minuut zorgde Jelena Koswal voor de 2-1. Hierna kregen beide partijen tal van kansen om te scoren, maar die werden niet verzilverd. Hierdoor ging St Paschalis met een nipte voorsprong rusten. HAVO I begon de tweede helft agressief en binnen enkele minuten kreeg het team een strafschop toegewezen. De doelvrouw van St Paschalis haalde een tegenstand­er neer in het strafschop­gebied en de arbiter was genoodzaak­t voor een strafschop te fluiten. Selemana Abaas belastte zich met deze strafschop en faalde niet: 2-2. In de resterende minuten kon de zege beide kanten op, maar beide partijen verzuimden de kansen om te zetten in doelpunten. Hierdoor viel er geen beslissing in de reguliere speeltijd en er moest een strafschop­penserie komen om een winnaar te bepalen.

In de strafschop­penserie bleek St Paschalis veel beter dan HAVO I en won deze met 3-2.