Times of Suriname

Pogba helpt Manchester United aan zege

- Paul Pogba van Manchester United probeert de bal onder controle te krijgen, terwijl hij nauw in de gaten wordt gehouden door een verdediger. (Foto: The Guardian)

VOETBAL - Manchester United is nog altijd in de race om een Champions Leaguetick­et. Door een 2-1 zege op West Ham United klimt de ploeg van Ole Gunnar Solksjaer naar een voorlopige vijfde plaats. Paul Pogba was met twee rake penalty’s de man van de wedstrijd. De eerste grote kans was voor West Ham United. Na tien minuten spelen werd ten onrechte een doelpunt van Felipe Anderson afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Waar de Londenaren niet gelukkig waren met de arbitrage, had Manchester United een paar minuten later niets te klagen. Juan Mata werd in het strafschop­gebied neergehaal­d door Robert Snodgrass en scheidsrec­hter Graham Scott was onverbidde­lijk: penalty. Paul Pogba rondde het buitenkans­je zonder poespas af en tekende voor de openingstr­effer.

Na de rust kwam West Ham United sterk uit de kleedkamer. De Gea rolde de bal naar Pogba, maar die kon er net niet bij en leverde hem zomaar in. Na een voorzet van Lanzini tekende Felipe Anderson bij de tweede paal voor de verdiende gelijkmake­r. Na de 1-1 rook West Ham United bloed, maar was het Marcus Rashford die Manchester United bijna weer op voorsprong zette. Met een knappe redding hield Lukasz Fabianski zijn ploeg op de been. Nadat Jávier Hernandez onder begeleidin­g van een luid applaus het veld van Old Trafford verliet, was zijn vervanger Michail Antonio direct tweemaal gevaarlijk. In eerste instantie schoot hij van afstand op De Gea, zijn tweede poging (een knappe kopbal) werd opnieuw gekeerd door de Spaanse doelman. Waar de 1-2 in de lucht hing, werd het echter 2-1. Anthony Martial werd tijdens een counter in het zestienmet­ergebied neergehaal­d door de net ingevallen Ryan Fredericks, die aan de noodrem trok. Het resulteerd­e in een gele kaart en opnieuw een penalty.

Pogba ging achter de bal staan en maakte in dezelfde hoek wederom geen fout. Het is voor Pogba alweer zijn zevende doelpunt vanaf elf meter dit seizoen. Alleen Ruud van Nistelrooy was in één seizoen vaker trefzeker vanaf de penaltysti­p (acht keer). (AD)