Times of Suriname

WBC herstelt zich

-

VOETBAL – Walking Boyz Company (WBC) heeft zich goed hersteld na de nederlaag tegen Notch, door zaterdag in het Andre Kamperveen­stadion van Broki te winnen met 1-0. Het team stijgt hiermee op de ranglijst in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond naar de 5de plaats. Broki blijft steken op de 8ste plek. Beide teams begonnen de wedstrijd goed, alleen vielen er in de eerste 45 minuten geen doelpunten. Hierdoor werd met een blanco score gerust. In de tweede helft werd het enige doelpunt gemaakt door de Braziliaan Morales Palheta. WBC heeft door de overwinnin­g 31 punten uit 17 wedstrijde­n, terwijl promovendu­s Broki blijft steken op 19 punten uit 15 duels. Maikel Peel, trainer van Broki, geeft aan dat de nederlaag heel zuur komt voor het team, aangezien de mogelijkhe­den wel gecreëerd zijn voor de doelpunten. “De jongens waren niet koelbloedi­g genoeg voor het doel en dit heeft ons de das omgedaan.” Hij geeft verder aan dat wedstrijdr­itme een rol heeft gespeeld, aangezien Broki pas na 4 weken weer een competitie­wedstrijd heeft gespeeld. Hij zal nu eraan werken dat de jongens weer op wedstrijdr­itme komen om zo het doel van het team te bereiken. Peel wil met Broki in de top vijf eindigen en zegt: “De potentie is er om ons doel te bereiken.”