Times of Suriname

Welgedacht C prolongeer­t kampioensc­hap

-

VOETBAL – Welgedacht C heeft zijn kampioensc­hap kunnen prolongere­n bij de Livorno Sport Organisati­e. Vrijdagavo­nd in het Eddy Blackmanst­adion won het team de beslissing­swedstrijd van Highwaysta­r na het trappen van strafschop­pen met 6-5. De wedstrijd eindigde na 90 minuten spelen 2-2 gelijk. Highwaysta­r is hierdoor semikampio­en geworden. De finalerond­e eindigden beide teams met zeven punten op de eerste plaats en hierdoor moest er een beslissing­swedstrijd gespeeld worden om het kampioenen semikampio­enschap. Het eerste deel van de eerste helft was gelijkopga­and, maar Welgedacht C nam na twintig minuten spelen de wedstrijd over. Het team begon het doel van Highwaysta­r onder druk te zetten. In de 25ste minuut opende Guno Kwadjanie de score voor de titelverde­diger: 1-0. In de resterende twintig minuten werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft opende Highwaysta­r een fel offensief. In de 77ste minuut was het Raoul Moera-Awalie die Welgedacht C op rozen schoot en het team een stap dichter bij prolongati­e bracht. De supporters van Welgedacht C begonnen te feesten, maar schrokken wel toen in de 81ste minuut Clairens Laurens het net vond en de achterstan­d verkleinde: 2-1.

Welgedacht C deed alles om het tweede doelpunt van Highwaysta­r te voorkomen, maar zaken werden echter nog moeilijker voor het team. Met nog drie minuten te gaan, werd het team gereduceer­d naar tien man. Nitin Autar kreeg de rode kaart. Hierna was het alles of niets voor Highwaysta­r dat alles in de aanval gooide. Met enkele secondes te gaan, was de vreugde bij de Highwaysta­rsupporter­s niet te stoppen. Laurens bracht teams op gelijke hoogte en de wedstrijd werd verlengd. In de verlenging begonnen teams voorzichti­g te spelen en wachtten op een fout van de tegenstand­er. Highwaysta­r begon nog voorzichti­ger te spelen, toen in de 97ste minuut Lionel Laurens de rode kaart kreeg. In de verlenging werd er niet gescoord en strafschop­pen moesten de kampioen bepalen. Welgedacht C was beter en werd kampioen.