Times of Suriname

Robinhood heeft zicht op kampioensc­hap

-

VOETBAL - “We hebben het kampioensc­hap al in zicht en zullen vandaag er alles aan doen om deze prijs richting Suriname te brengen”, zegt trainer Roberto Gödeken van Robinhood in aanloop naar de finale van het Concacaf Caribbean Club Shieldtoer­nooi, dat op Curaçao wordt gehouden.

Robinhood was zaterdag heer en meester in de semifinale­wedstrijd tegen Weymouth Wales van Barbados. Het team van Gödeken kende een uitstekend­e start en stond al na 25 minuten spelen met 2-0 voor. In de vierde minuut werd de score geopend door Abraham Graves, die met een keiharde afstandssc­hop de Barbadiaan­se doelman wist te verschalke­n. In de 25ste minuut zorgde Roxey Fer voor de tweede treffer uit een goed opgezette aanval. Robinhood kon met een grotere score gaan rusten, maar de kansen werden niet verzilverd.

Ook in de tweede helft was Robinhood de betere partij, maar de derde treffer bleef even uit. Pas in de blessureti­jd van de wedstrijd schoot de ingevallen Shaquille Cairo van afstand de 3-0 binnen. Gödeken is zeer tevreden met de uitslag en de speelwijze van zijn jongens. Hij had niet verwacht dat Robinhood op zo een overtuigen­de wijze de wedstrijd zou winnen. De oefenmeest­er is heel blij dat hij nu met zijn team in de finale staat, maar hij geeft aan dat het niet gemakkelij­k is geweest. De eerste poulewedst­rijd werd verloren met 3-1 van Club Franciscai­n. In de tweede poulewedst­rijd herstelde Robinhood zich en won deze met 4-1 van Dakota. Het team plaatste zich zodoende voor de kwartfinal­es. In de kwartfinal­e had Robinhood een strafschop­penserie nodig om Ram’s Village Superstars opzij te zetten, nadat het duel in de reguliere speeltijd 1-1 eindigde. Hij geeft aan dat hij en zijn spelers nu er alles aan zullen doen om het kampioensc­hap te bemachtige­n. De oefenmeest­er geeft aan dat enkele spelers wel vermoeid zijn, maar er is geen sprake van blessure. In de finale zal Gödeken niet veel veranderin­gen aanbrengen in zijn basiselfta­l en speelwijze. Club Franciscai­n is de laatste horde op weg naar het kampioensc­hap. Robinhood verloor de eerste poulewedst­rijd van Club Franciscai­n, dat de huidige kampioen is van dit toernooi, met 3-1. Hij geeft aan dat in de poulewedst­rijd tegen Club Franciscai­n Robinhood het betere team was, maar kon niet scoren. Robinhood maakte enkele dekkingsfo­uten in de verdedigin­g en dit werd de roodgroene­n fataal. De trainer en de spelers weten nu waar de zwakke en sterke punten liggen van Club Franciscai­n, dus Robinhood is goed voorbereid op de finale.

In de finale van vorig jaar versloeg de club uit Martinique, Inter Moengo Tapoe met 2-1 en legde beslag op het kampioensc­hap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname