Times of Suriname

Barcelona morst punten bij hekkenslui­ter

-

VOETBAL Barcelona heeft zaterdag punten gemorst bij de ontmoeting met SD Huesca. De gehavende Catalanen kwamen na een middag ploeteren bij de hekkenslui­ter van Spanje niet verder dan een remise.

Ingegeven door allerlei problemen - en met de Europese return tegen Manchester United in het achterhoof­d liet trainer Ernesto Valverde zijn team in een ongebruike­lijke opstelling aantreden. Achterin maakte Jeison Murillo zijn competitie­debuut voor Barcelona en mocht Jean-Clair Todibo zelfs zijn absolute vuurdoop beleven. Een linie verder ruimde Valverde plaats in voor Malcom en nog eens twee nieuwkomer­s: Riqui Puig en Moussa Wagué. Voorin namen Ousmane Dembélé en Kevin-Prince Boateng de posities in van Lionel Messi en Luis Suárez. Dembélé was als eerste dicht bij de openingstr­effer. De Fransman ontving een prima steekpass van Puig, maar legde het daarna af tegen doelman Roberto Santamaría. Uit de hoekschop die volgde kwam de keeper weer als winnaar bovendrijv­en, ditmaal na een sterke kopbal van Samuel Umtiti. Verder dan een schot naast van Carles Aleñà kwam Barcelona niet voor rust. Huesca wist zich in zijn bescheiden thuishaven El Alcoraz ook niet echt te onderschei­den. Juanpi liet al vroeg na af te drukken en Enric Gallego schoot een keer naast. Na rust was de eerste serieuze mogelijkhe­id - net als in het eerste bedrijf - voor Dembélé, die de bal verkeerd raakte. Even later spatte een schot van Malcom uiteen op de paal en bij de volgende aanval miste Boateng de kalmte om te scoren. Valverde zag het een uur aan en bracht toen Philippe Coutinho binnen de lijnen, in de hoop dat de Braziliaan een schokeffec­t teweeg kon brengen. Ook Jordi Alba mocht het laatste half uur meedoen. Huesca zag het allemaal onbewogen aan en bleef compact staan tegen de nummer één.

De ploeg trok zelfs nog een keer ten aanval en schreeuwde om een strafschop toen Wagué zich vergreep aan Chimy Ávila, maar daar ging de scheidsrec­hter niet in mee. Het punt dat de ploeg pakt tegen Barcelona zal alsnog gekoesterd worden en kan nog belangrijk blijken in de slotweken van La Liga. Nummer voorlaatst, Rayo Vallecano, staat nog slechts twee punten voor. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname