Times of Suriname

Warriors opent jacht op derde titel op rij met winst

-

BASKETBAL In de NoordAmeri­kaanse basketbalc­ompetitie NBA zijn de playoffs zaterdagav­ond van start gegaan. De eerste vier matchups begonnen zaterdag.

Golden State Warriors hoopt zijn derde opeenvolge­nde titel te pakken en het begin was goed. In eigen huis duurde het tegen Los Angeles Clippers even, maar in de tweede helft nam de ploeg afstand: 121-104, met onder meer 38 punten van Stephen Curry. Spannend was het juist wel in Toronto, waar Toronto Raptors tegen de Orlando Magic speelden. De bezoeker nam aan het eind van de eerste helft even een voorsprong, maar verder ging het nagenoeg gelijk op. Met 3,5 seconden op de klok gooide DJ Augustin namens Orlando een drietje binnen en dat bleek de winnende score: 101-104.

Philadelph­ia 76ers werd in eigen huis verrast door Brooklyn Nets, waar D’Angelo Russell en Caris LeVert met 26 en 23 punten de dienst uitmaakten. Sixers leek in het derde kwart terug te komen van een achterstan­d, maar Nets hield het hoofd koel en speelden de wedstrijd keurig uit: 102111.

In de Mile High City ontving Denver Nuggets San Antonio Spurs. Daar stak niemand er echt bovenuit, maar Spurs had vrijwel de hele wedstrijd een kleine voorsprong. Derrick White kwam in de slotsecond­en met een steal die uiteindeli­jk beslissend bleek en Spurs won met 96-101. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname